Eerste gameplay van strategiegame Ara: History Untold uitgebracht
Nieuws

Eerste gameplay van strategiegame Ara: History Untold uitgebracht

Game komt in 2024 uit op Steam en Game Pass voor pc

Uitgever Xbox Game Studios en ontwikkelaar Oxide Games hebben de eerste gameplay van de strategiegame Ara: History Untold onthuld.

Dat gebeurde tijdens de Gamescom Opening Night Live-show gisteravond. Spelers bouwen een dynamische wereld die wordt getoond dankzij Oxide's nieuwe Nitrous Engine. Het spel lijkt te experimenteren met alternatieve een geschiedenis en toekomst, met verschillende tijdsperiodes en stijlen die met elkaar vermengd worden.

Daarmee heeft de game wat weg van de Civilization-reeks. Dat is ook niet gek, aangezien diverse mensen die aan dit spel werken, voorheen bij Firaxis aan Civilization werkten. Oxide heeft ook Ashes of the Singularity ontwikkeld.

Ara: History Untold verschijnt ergens in 2024 op pc via Steam en Game Pass voor pc.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Ghost of Yotei- en Ghost of Tsushima-makers plannen spin-offs
Nieuws

Ghost of Yotei- en Ghost of Tsushima-makers plannen spin-offs

Ook is de verfilming nog altijd in de maak

Ontwikkelaar Sucker Punch Productions is van plan om meerdere spin-offs van Ghost of Tsushima en onlangs aangekondigd vervolg Ghost of Yotei uit te brengen.

Dat blijkt uit een New York Times-interview met creative directors Nate Fox en Jason Connell. Volgens het artikel luidt het deze week aangekondigde Ghost of Yotei het begin van een nieuwe franchise in, "met daarin minstens één film en andere spin-offs".

Wat precies onder die spin-offs wordt verstaan is niet duidelijk. De verfilming was al geruime tijd aangekondigd en wordt gemaakt door Chad Stahelski, de regisseur van de John Wick-films. Een premièredatum voor de film is er nog niet.

Ghost of Yotei verschijnt ergens in 2025 voor PlayStation 5. De game speelt zich af in 1603 - meer dan driehonderd jaar na Ghost of Tsushima - en draait om een nieuwe personage genaamd Atsu. De game moet nieuwe gameplaymechanismen en wapens bevatten.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Kojima sloeg aanbiedingen voor blockbusterverfilmingen van Death Stranding af
Nieuws

Kojima sloeg aanbiedingen voor blockbusterverfilmingen van Death Stranding af

Ook het budget van de A24-productie moet laag blijven

Ontwikkelaar Hideo Kojima claimt diverse aanbiedingen van grote filmproductiemaatschappijen voor een verfilming van Death Stranding af te hebben geslagen.

In plaats daarvan is hij in zee gegaan met A24 voor de Death Stranding-film, zo bleek vorig jaar al. A24 heeft de afgelopen jaren een naam voor zichzelf gemaakt met films als Hereditary, Lady Bird, Everything Everywhere All At Once, Uncut Gems, The Wale, Midsommar, Ex Machina en The Green Knight.

Aan Famitsu (via Automaton) meldt Kojima waarom hij voor A24 heeft gekozen in plaats van de grotere productiehuizen. "De andere filmbedrijven die mij benaderden stelden vooral een hoog budget en veel explosies voor, maar dat wilde ik niet. Ik wil samen met A24 een ander soort film maken." Daarnaast heeft Kojima voor A24 gekozen omdat hij op 24 augustus jarig is, zo claimt hij.

Overigens is Kojima ondanks zijn keuze toch een beetje angstig dat het budget van de film alsnog te groot wordt. Hij wijst naar de recentelijk uitgekomen A24-film Civil War van Alex Garland, dat het hoogste budget voor een A24-film tot nu toe had. "Ik ben bang dat A24 het budget voor Death Stranding verhoogt en er een grote productie van maakt, dus ik probeer een manier te verzinnen om het budget laag te houden."

Kojima liet eerder al weten nauw betrokken te zijn bij de productie: "Om duidelijkheid te scheppen: ik ben nauw betrokken bij de productie, het toezien van, het plotten, het uiterlijk, design en de content van de verfilming van Death Stranding. Ik zal alleen niet regisseren."

Death Stranding kwam in 2019 uit op PlayStation 4 en kwam later ook naar pc en PlayStation 5. Het is de eerste game van Metal Gear-ontwikkelaar Kojima sinds hij vertrok bij uitgever Konami. Acteurs en actrices als Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Margaret Qualley en Léa Seydoux hebben rollen in de game. Volgend jaar verschijnt vervolg Death Stranding 2: On the Beach.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Franse vakbond wil dat Ubisoft-werknemers staken vanwege thuiswerkbeleid
Nieuws

Franse vakbond wil dat Ubisoft-werknemers staken vanwege thuiswerkbeleid

Werknemers worden verplicht drie van de vijf dagen per week op kantoor te werken

Leden van de Franse vakbond STJV (Syndicat des Travailleurs et Travailleuses du Jeu Vidéo) roepen werknemers van Ubisoft op om volgende maand drie dagen te staken nadat Ubisoft zijn thuiswerkbeleid heeft aangepast.

Dat meldt Games Industry. Ubisoft kondigde vorige week aan dat alle werknemers van het bedrijf wereldwijd verplicht zullen zijn om drie van de vijf dagen per week op kantoor te werken. Er is nog geen precieze startdatum gegeven en Ubisoft gaf aan dat er uitzonderingen gemaakt kunnen worden.

STJV vindt dat het nieuwe beleid niet door de beugel kan en roept werknemers op om van 15 tot en met 17 oktober te staken. Volgens de vakbond is het beleid "zonder duidelijke rechtvaardiging of in overleg met de woordvoerders van de werknemers" gemaakt. De vakbond oppert dat werknemers van het bedrijf al meer dan vijf jaar efficiënt vanuit huis werken.

"Veel van onze collega's hebben hun leven op die manier ingedeeld en kunnen niet terugkeren naar de oude werksituatie", zo oppert STJV. "Onze werkgever weet dit. Het gevolg van dit besluit is dat onze collega's hun baan verliezen, veel projecten in de war raken en een drastische toename in psychologische risico's voor de werknemers die blijven."

De oproep om te staken komt in een toch al roerige week voor Ubisoft. De uitgever stelde deze week Assassin's Creed Shadows uit naar 14 februari 2025, nadat het eerder dit jaar uitgekomen Star Wars Outlaws niet aan de verwachtingen voldeed. Het uitstel liet de toch al lage waarde van Ubisoft-aandelen nog verder dalen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!