Donald Trump plotseling weer toegelaten op Twitch

Donald Trump plotseling weer toegelaten op Twitch

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump is plotseling weer welkom op Twitch. Het streamingplatform deelde bijna drieënhalf jaar geleden een ban uit aan Trump, maar draait die nu dus weer terug.

De beslissing van Twitch werd afgelopen weekend opgemerkt door het X-account StreamerBans. Trump is om precies te zijn drie jaar, vijf maanden en vier weken lang verbannen geweest van Twitch. Hij kreeg de ban na de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. De officiële reden volgens Twitch: “aanhoudend risico op verdere aansporing tot geweld.”

Maar nu is Trump dus in allerijl weer toegelaten op Twitch en hij kan dus weer streamen. “We geloven dat het waardevol is om, waar mogelijk, direct van presidentskandidaten te horen”, zei Twitch dit weekend in een verklaring. “Trump is nu de officiële kandidaat van de Republikeinse Partij voor het presidentschap van de Verenigde Staten.”

View post on X

De beslissing van Twitch kwam bijna een week na de mislukte moordaanslag op Trump. Thomas Matthew Crooks, die de aanslag pleegde en daarna direct werd doodgeschoten, plaatste daarvoor nog een cryptisch bericht op Steam. “13 juli wordt mijn première, kijk hoe het zich ontvouwt”, zo schreef hij op het platform. Het account van Crooks is inmiddels offline gehaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hij gaat vast Sniper Elite streamen

1
test

Hahaha, deze reactie is recht voor z'n raap! Ik vrees alleen dat Trump hier geen oren naar heeft ;-)

1
test

Dit noem ik nou enorm belangrijk game nieuws........... ^^ Bedankt voor het posten, stel je eens voor dat je als gamer dit enorm belangrijke nieuws mist.

-5
test

Opzicht is de titel vrij helder waar dit nieuwtje over ging. Het negeren ervan was vrij simpel in deze situatie. Maar hé, vooral lekker klagend door het leven gaan! xD

1
test

Het nieuws wordt natuurlijk ook puur voor DarkraverX gemaakt, o.b.v. wat hij belangrijk vind. Dus als er eens een fout wordt gemaakt dan heeft hij al het recht te zeiken. De wereld draait nou eenmaal om hem en zijn mening. OT: " Het negeren ervan was vrij simpel" EENS! ;)

2

Aanbevolen voor jou