De nieuwe game van de makers van No Man's Sky heet Light No Fire

De nieuwe game van de makers van No Man's Sky heet Light No Fire

Fantasiewereld moet qua grootte vergelijkbaar zijn met de aarde

No Man's Sky-ontwikkelaar Hello Games heeft tijdens The Game Awards zijn nieuwe game aangekondigd: Light No Fire.

De ontwikkelaar werkt naar eigen zeggen al vijf jaar aan de game, en het is de bedoeling dat Light No Fire voor fantasygames doet wat No Man's Sky voor scifi-games heeft gedaan. Oftewel: Spelers bezoeken een gigantische, procedureel gegenereerde fantasiewereld die qua grootte vergelijkbaar met de echte aarde is.

"Fot No Man's Sky genereerde we een heel universum met verlaten buitenaardse planeten, en dat was niet makkelijk", zo vertelde Hello Games-oprichter Sean Murray tijdens The Game Awards. "Maar we wilden iets doen dat nog veel uitdagender was. Voor onze nieuwe game wilden we een aarde creëren, iets dat gevarieerd is, zo gevarieerd als een heel universum."

No Man's Sky noemt Light No Fire de eerste échte openwereldgame. "Er zijn geen grenzen, en we laten iedereen er samen in spelen. We zijn enorm nerveus maar ook enthousiast. Als het bij mensen in de smaak valt, wil ik deze game tien jaar later nog updaten."

Platforms of een releasedatum zijn nog niet aangekondigd, al is er wel een Steam-pagina online gekomen. Hieronder is een eerste trailer te bekijken.

Hello Games was al enorm ambitieus met No Man's Sky, maar toen de game uitkwam leverde het tegenvallende reacties op. Sindsdien heeft de ontwikkelaar het spel uitgebreid met talloze verbeteringen en nieuwe content, waardoor de algemene tendens rondom het spel is omgeslagen.

Lees hier meer nieuws over The Game Awards.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit maakt nieuwsgierig. Deden ze ook al goed met de aankondiging van No Man’s Sky en dat werd in den beginne natuurlijk een aanfluiting, maar is inmiddels echt een ijzersterke game. Ik geef ze het voordeel van de twijfel.

0
test

Niks voor mij. Ik probeerde No mans sky voor het eerst in 2023, maar viel nog steeds erg tegen. Handjevol op elkaar lijkende wezens per planeet vind ik nou niet echt indrukwekkend. En je kan ook niet vliegen naar een ster in een zonnestelsel. Het lijkt even heel groot, maar stelt eigenlijk niks voor als je in ziet hoe het 'universum' is opgebouwd. Niet procedureel gegenereerde content doet het bij mij veel beter. Kwaliteit boven kwantiteit.

0

Aanbevolen voor jou