Concord-bèta trekt relatief weinig spelers aan op pc

Concord-bèta trekt relatief weinig spelers aan op pc

Op het hoogtepunt waren er 2.388 gelijktijdige spelers

Afgelopen weekend werd het tweede bètaweekend van Concord gehouden, en het eerste bètaweekend van de game dat voor iedereen op pc en PS5 beschikbaar was. Het spel wist relatief weinig spelers op pc aan te trekken.

De bèta was op pc alleen via Steam beschikbaar. Op SteamDB konden dan ook cijfers bekeken worden van de hoeveelheid spelers die het spel aantrok. Daar is te zien dat er aan het begin van het weekend een piek was van 2.388 gelijktijdige spelers en dat het spel daar sindsdien niet overheen is gegaan.

Dat is een relatief laag aantal - zelfs gefaalde live-service spellen als Lawbreakers wisten meer spelers aan te trekken, al gaat het in het geval van Concord natuurlijk alleen om een bèta. Cijfers van de PlayStation 5-versie zijn niet publiekelijk beschikbaar.

Concord verschijnt officieel op 23 augustus op PlayStation 5 en pc. Op pc is een PlayStation Network-account vereist. De game gaat 40 euro kosten.

Dunke van Boekel ging onlangs al aan de slag met de bèta: "Concord weet vooralsnog geen compleet unieke ervaring neer te zetten, aangezien zoveel andere (hero)shooters de individuele aspecten die Concord bevat al eigen hebben gemaakt. Tegelijkertijd heeft het universum waar de game zich in afspeelt absoluut potentie. Hopelijk komt die potentie in de uiteindelijke versie tot uiting, want tijdens de bèta bleven we vooral nog met een leeg gevoel achter."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Helldivers 2 is een gigantisch succes. Ik begrijp daarom niet dat Sony nu al met een nieuwe live service game aankomt. En dan blijkt Conord vooral heel oninteressant en matig te zijn. Het lijkt wel alsof ze zo snel mogelijk een melkkoe willen kweken om onder andere het inspiratieloze Call of Duty te willen vervangen dat ze kwijt zijn geraakt aan Microsoft. Sony vergeet waar ze net zo goed in zijn: singeplayer games met diepgang. Veel Sony exclusives waren genomineerd of hebben de hoofdprijs gepakt. Kijk beter naar jezelf dan naar je directe concurrent: Daar moet je echt echt geen inspiratie zoeken en als dat er zou zijn, sluiten die de boel.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 22 juli 2024 - 09:49]

0
test

Het is misschien een beetje zoals ik een YouTuber die vooral cozy farmgames speelt hoorde zeggen: als je al een of een paar hele goede van dat soort games speelt, waarom zou je dan nog meer geld en tijd willen besteden aan nog meer van hetzelfde? Vooral als je medegamers dat niet doen?

0

Dit is precies het probleem met de game. Er is niet zoveel mis mee, maar hij steekt op geen enkele manier ergens bovenuit. En gezien de concurrentie wordt het dan vrij lastig om deze game te laten slagen. Aan de ene kant snap ik de poging, je hoeft niet alleen SP open wereld games te maken en CoD is nu van de grootste concurrent dus dat ze kijken of ze daar een hap uit kunnen nemen is volledig te volgen. Maar dan moet je niet met een 13 in een dozijn game komen.

0

Aanbevolen voor jou