CES 2020: Panasonic VR-bril en de stoel uit WALL-E

CES 2020: Panasonic VR-bril en de stoel uit WALL-E

De laatste dag van de CES 2020 zit er op. Naast de bekende presentaties van de eerste dagen, waren er op de beurs ook veel bijzondere nieuwe producten en diensten te vinden. Vandaag kijken we naar een VR-bril van Panasonic, een slimme variant van HDR en de stoel uit WALL-E.

Panasonic's VR bril ziet er net iets anders uit

We kennen VR-headsets allemaal als grote dingen die oncomfortabel op het hoofd zitten. Panasonic laat zien dat het ook anders kan. Op de beurs toonden ze een VR-bril dat er meer uit ziet als een normale zonnebril met een steampunk-design. De bril ziet er niet alleen beter uit, hij is ook nog eens een stuk lichter en vereist geen band om je achterhoofd. Net als een normale bril rust hij dus alleen op je neus en oren.

Panasonic VR bril

Daar blijft het echter niet bij, want deze bril is de eerste VR-bril met HDR-weergave en een 4K UHD-resolutie. De beelden zouden daardoor veel realistischer moeten lijken met weinig tot geen 'screen door effect'.

Helaas duurt het nog wel even voordat deze VR-bril op de markt komt. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat Panasonic ze zal verkopen aan consumenten, de verwachting is dat ze verkocht worden aan bedrijven en VR sports.

Slimmere HDR-weergave met Dolby Vision IQ

HDR-weergave is al een grote upgrade vergeleken met SDR, maar er zijn nog een aantal gebreken. Zo is HDR op het moment afgestemd op donkere ruimtes zoals bioscoopzalen, terwijl dat in de thuisomgeving zelden het geval is. Hierdoor is het beeldmateriaal in verlichte ruimtes vaak minder goed zichtbaar, terwijl HDR dat juist zou moeten verbeteren.

Watch on YouTube

Dolby Vision komt daarom nu met een oplossing: Dolby Vision IQ. Deze HDR add-on maakt gebruik van de lichtsensor in televisies en past zo de weergave aan. Daarmee zou de televisie altijd het beste beeld moeten geven, ongeacht het omgevingslicht. LG en Panasonic gaan de eerste merken zijn die Dolby Vision IQ gaan ondersteunen.

Razer Kishi smartphone-controller

De moderne touchscreens zijn voor veel applicaties ideaal, maar voor gamen is het nog altijd ongeschikt door het gebrek aan feedback. Een externe controller kan dan een uitkomst bieden, maar die zijn vaak van een slechte kwaliteit en maken gebruik een relatief langzame Bluetooth-verbinding. Razer heeft op CES een controller gepresenteerd die beide problemen zou moeten oplossen. De Kishi is een controller die je direct aansluit op je smartphone (iOS of Android), waardoor je geen gebruik maakt van de langzame Bluetooth verbinding.

Watch on YouTube

Met populaire games als Fortnight en de recentelijk gelanceerde Google Stadia is een goede controller voor je telefoon geen slechte keus. Hoewel er geen adviesprijs bekend is gemaakt, zal de prijs niet veel afwijken van de Razer Junglecat, welke ongeveer 100 euro kost. Hij moet begin dit jaar al in de winkels te vinden zijn.

Segway S-Pod komt rechtstreeks uit WALL-E

Weet je nog hoe die leuke Pixar-film WALL-E de luie mensen uit de toekomst belachelijk maakte? Juist ja: een stoel die je overal naartoe brengt met een veel te dikke maatschappij als resultaat. Segway heeft die film ook gezien, maar heeft er duidelijk een andere boodschap uit gehaald, want op CES hebben ze precies zo'n stoel gepresenteerd.

Segway Pod WALL-E

Toegeven, hij zweeft niet zoals in WALL-E, maar deze elektrisch aangedreven stoel komt toch wel ernstig dichtbij. De luie vorm van de originele Segway heeft een topsnelheid van ongeveer 40km/h en haalt een afstand van 70km op een accu. De stoel komt eind dit jaar beschikbaar als commercieel product en zal kort daarna ook voor consumenten te koop zijn. Over een prijs wil het bedrijf nog niks zeggen.

Segway S-Pod

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Helaas duurt het nog wel even voordat deze VR-bril op de markt komt. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat Panasonic ze zal verkopen aan consumenten, de verwachting is dat ze verkocht worden aan bedrijven en VR sports.". Nou dan koop ik hem wel via het bedrijf waar ik werk :)

0

Aanbevolen voor jou