Blizzard houdt Warcraft-stream om dertigjarig jubileum te vieren
Nieuws

Blizzard houdt Warcraft-stream om dertigjarig jubileum te vieren

De livestream wordt op 13 november om 19:00 uur uitgezonden

Blizzard heeft een 'Warcraft 30th Anniversary Direct'-livestream aangekondigd.

De livestream wordt op 13 november om 19:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op plekken als YouTube en Twitch. Het moet een viering worden van alles rondom World of Warcraft, Hearthstone en Warcraft Rumble.

"Het is een groot jaar voor het Warcraft-universum", zo schrijft Blizzard. "Of je nou een Hearthstone-fan bent, meedoet aan de chaos in Warcraft Rumble, Azeroth voor het eerst verkent in Warcraft: Orcs and Humans of een World of Warcraft-speler bent, er is sowieso wat voor je te vinden in onze Warcraft 30th Anniversary Direct-stream. Je wil geen moment of verrassing missen."

Meteen na de stream wordt ook een concert rondom het twintigste jubileumjaar van World of Warcraft uitgezonden. Afgelopen augustus kwam de meest recente uitbreiding voor de mmo uit, genaamd The War Within. Dat is meteen de eerste van drie nieuwe uitbreidingen voor de game, die samen The Worldsoul Saga worden genoemd.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Microsoft-CEO: 'We blijven onze gamecontent naar nieuwe platforms brengen'
Nieuws

Microsoft-CEO: 'We blijven onze gamecontent naar nieuwe platforms brengen'

'We richten ons op het bereiken van zoveel mogelijk gamers'

Microsoft is er op gebrand om hun gamecontent op nog meer manieren aan de man te brengen, zo heeft Microsoft-CEO Satya Nadella gemeld.

Dat deed hij in een jaarlijks rapportage van het bedrijf. "We brengen geweldige games naar meer mensen op meer apparaten. Dankzij de aankoop van Activision Blizzard King hebben we honderden miljoenen gamers verwelkomd in ons ecosysteem. We hebben nu twintig franchises die in totaal meer dan een miljard dollar aan omzet hebben gegenereerd - van Candy Crush, Diablo en Halo tot Warcraft, Elder Scrolls en Gears of War."

Hij vervolgt: "Met Xbox Cloud Gaming blijven we innoveren om meer spelers meer manieren te geven om de games waar ze van houden te ervaren - waar, wanneer en hoe ze dat ook maar willen. We hebben tot slot voor het eerst vier favoriete games naar Nintendo Switch en Sony PlayStation gebracht, terwijl we onze content naar nieuwe platforms blijven brengen."

Verderop in de rapportage meldt Nadella: "De gamer blijft het kloppende hart van het Xbox-ecosysteem. We identificeren nieuwe mogelijkheden om gamers aan te trekken op verschillende plekken binnen onze diversificatie qua first- en third-partycontent verspreid over abonnees, reclames en digitale winkels. (...) We richten ons op het laten groeien van het platform en het uitbreiden naar nieuwe ecosystemen om zoveel mogelijk gamers te bereiken."

Met bovenstaande quotes lijkt Nadella eens te meer te benadrukken dat Microsoft vooral wil dat mensen hun games kopen en spelen, ongeacht op welk platform dat gebeurt. Het bedrijf zette al geruime tijd in op services zoals Xbox Game Pass en Xbox Cloud Gaming, en sinds dit jaar komen er dus ook steeds vaker first-party-games naar concurrerende consoles. Gezien Nadella's quotes lijkt het bedrijf daar niet mee te stoppen. Sterker nog: eerder werd al aangekondigd dat toekomstige spellen zoals Indiana Jones and the Great Circle en Doom: The Dark Ages ook naar PlayStation komen. Het vandaag uitgekomen Call of Duty: Black Ops 6 is ook op PlayStation-consoles beschikbaar.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Alan Wake 2-dlc The Lake House hint naar Control 2-setting
Nieuws

Alan Wake 2-dlc The Lake House hint naar Control 2-setting

Remedy bouwt weer aan zijn gedeeld universum

De pas uitgekomen The Lake House-uitbreiding voor Alan Wake 2 lijkt te hinten naar de setting van Control 2.

Daar zijn spelers achter gekomen. Let op, hieronder volgen spoilers voor The Lake House en mogelijk ook Control 2.

Tegen het einde van The Lake House bevinden spelers zich in het Oceanview Motel, een soort dimensionaal kruispunt. Vanuit daar komen spelers terecht in de Panaopticon van The Oldest House, het hoofdkwartier van de Federal Bureau of Control.

Daar komt men Dylan Faden tegen die opgesloten is, de broer van Control-hoofdpersonage Jesse Faden. Spelers kunnen met hem praten. Dylan vertelt daarbij dat "er iets verandert" en dat het "erger wordt". Kort daarna zien spelers heel kort de straten van New York in beeld verschijnen.

Spelers speculeren dan ook dat Control 2 zich mogelijk buiten het hoofdkwartier en in New York gaat afspelen. Ook wordt er gespeculeerd dat spelers niet Jesse, maar Dylan zullen besturen in dit vervolg. Officieel is er nog niets bekend over Control 2.

The Lake House is de tweede uitbreiding van Alan Wake 2. De dlc maakt onderdeel uit van de uitbreidingspas voor Alan Wake 2, dat meegeleverd wordt met de digitale Deluxe Edition van de game en de fysieke Deluxe en Collector's Editions van het spel.

Hoewel Control 2 nog niet officieel onthuld is, kondigde Remedy onlangs wel de spin-off Firebreak aan. In het spel nemen drie spelers het samen op tegen vijanden. De game speelt zich daarbij grotendeels af in The Oldest House, een dimensie binnen het hoofdkwartier van Federal Bureau of Control waarin bovennatuurlijke entiteiten de dienst uitmaken. Het is aan spelers om alle gevaarlijke wezens een halt toe te roepen. Daar worden niet alleen wapens met kogels en granaten voor gebruikt, maar ook paranormale moves. Firebreak komt ergens in 2025 naar PlayStation 5, Xbox Series X en S, Steam en Epic Games Store. Ook verschijnt het spel op release meteen op Xbox Game Pass, PlayStation Plus Extra en Premium.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!