AMD CPU en GPU in MSI laptops en WiFi 6 wordt betaalbaar

AMD CPU en GPU in MSI laptops en WiFi 6 wordt betaalbaar

In deze Hardware Update lees je over nieuwe MSI laptops met processors én videokaarten van AMD. Daarnaast komt er een computerbehuizing die erg veel lijkt op de nieuwe Apple Mac Pro en wordt WiFi 6 eindelijk betaalbaar.

MSI Alpha 15-laptops met AMD RX 5500M en Ryzen 7

MSI heeft middels een persbericht een nieuwe laptop-lijn geïntroduceerd. Intel en Nvidia domineren die markt, maar het lijkt er op dat AMD een comeback probeert te maken. De Alpha 15-laptops krijgen namelijk allemaal een AMD Radeon RX 5500M-videokaart met 4GB GDDR6 en maximaal een Ryzen 7 3750H-processor. Deze worden gekoeld door een nieuw koelsysteem met maar liefst 7 heatpipes waardoor beide chips nooit te warm zouden moeten worden.

Watch on YouTube

De specificaties worden verder aangevuld met een NVMe-SSD en een 2.5-inch harde schijf. De laptops worden uitgerust met een 15.6-inch full HD-scherm met een verversingsfrequentie van 120 of 144 Hz. Uiteraard behoort FreeSync in beide gevallen tot de mogelijkheden. Optioneel kan er gekozen worden voor een SteelSeries toetsenbord met per-key RGB-verlichting.

De laptop met een 144 Hz-scherm en RGB-toetsenbord krijgt een adviesprijs van 1249 euro, maar andere details en prijzen zijn nog niet bekend. Wel krijg je er tijdelijk een gratis game bij: Ghost Recon Breakpoint of Borderlands 3.

De Dune Pro is een Mac Pro-lookalike

Of je het nou eens bent met Apple's adviesprijzen of niet, vrijwel iedereen ziet in dat Apple erg mooie producten ontwerpt. Het is daarom jammer dat de behuizing van de nieuwe Mac Pro, welke minimaal 6000 euro kost, niet apart verkrijgbaar is en tevens geen ruimte biedt voor standaard PC-hardware. Op Kickstarter komt binnenkort echter een project verschenen waarin een bedrijf een lookalike van de Mac Pro wil gaan produceren.

Dune Pro behuizing

Op het eerste gezicht is de Dune Pro een exact kopie van de Mac Pro, maar het binnenwerk is compleet anders. De behuizing biedt ruimte voor alles van mini-ITX- tot e-ATX-moederborden en videokaarten die 380mm lang zijn. Daarnaast is er support voor radiatoren van maximaal 360mm, vijf SSD's en drie HDD's.

De Dune Pro komt in 2020 op de markt voor een nog onbekende prijs. Tot die tijd kun je kijken naar een video van PCWorld waarin ze een computer bouwen in een vroege sample van de behuizing:

Watch on YouTube

TP-Link maakt WiFi 6 betaalbaar

WiFi 6 is de nieuwste en snelste WiFi standaard waar al enkele apparaten zoals laptops ondersteuning voor bieden. Tot nu toe waren routers met WiFi 6 ondersteuning echter enorm duur, met prijzen van enkele honderden euro's. Daar komt nu met de TP-Link Archer AX10 verandering in.

De Archer AX10 ondersteunt WiFi 6 en heeft een ARM-processor met drie kernen gecombineerd met 256 MB RAM en 16 MB flashgeheugen. De vier antennes bieden ondersteuning voor beamforming, wat in theorie de snelheid en betrouwbaarheid moet verbeteren. Via WiFi 6 zijn snelheden van maximaal 1201 Mbps mogelijk, maar oudere apparaten zullen het met minder moeten doen via WiFi 5.

TP-Link Archer AX10

Voor een nog stabielere verbinding zijn er ook vier Gigabit ethernetpoorten. Deze, en de draadloze verbindingen, worden van internet voorzien via een Gigabit WAN-poort.

De TP-Link Archer AX10 is verkrijgbaar vanaf 90 euro, ongeveer de helft van de eerstvolgende optie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou