All-in-one-systeem van Colorful bevat snelste mobiele RTX 3060

All-in-one-systeem van Colorful bevat snelste mobiele RTX 3060

De mobiele RTX 3060-gpu's in het iGame G-One Plus-systeem van Colorful blijken de snelste chips in hun soort.

De nieuwe Plus-varianten van de iGame G-One-systemen van Colorful werden vorige maand aangekondigd en zijn sinds kort te koop op de Aziatische markt. Op  het Chinese hardware-kanaal

Watch on YouTube

 werden de systemen alvast uitgebreid getest, met niet de minste resultaten. 

Het all-in-one-systeem wordt geleverd met een Core i5-12500H, Core i7-12700H of een Core i9-12900H; elk van de systemen bevat daarnaast een Max-P-variant van Nvidia's mobiele GeForce RTX 3060-gpu. De voor laptops bedoelde chip heeft standaard toegang tot 115 watt aan voeding, maar kan met Dynamic Boost nog wat extra wattage vrijmaken. Dat extra beetje puf zorgt er in dit geval voor dat de RTX 3060 uitzonderlijk goed benchmarkt: 26.793 punten in 3DMark's synthetische Fire Strike-test.

Watch on YouTube
 

De RTX 3060 in de G-One Plus scoort, zelfs in combinatie met de zwakkere Core i5, hoger dan bijvoorbeeld een Asus TUF-laptop met een Core i7-12700H. Diezelfde laptop stond een lange tijd met 23.109 punten bovenaan, als zijnde de snelst presterende RTX 3060-gpu op de markt. Colorful's AIO-systeem walst met ruim drieduizend punten over het bestaande record (via Notebookcheck). Ondertussen kan de voor laptops bedoelde gpu wel aftoppen op een wattage van circa 134 watt. 

Colorful's nieuwe iGame G-One Plus-systemen zijn op de Westerse markt nog nergens te bekennen. Eerdere non-Plus-versies (met mobiele RTX 20-gpu's en Coffee Lake-cpu's) worden nog  altijd verkocht op Colorfuls Engelstalige website, wat doet vermoeden dat de nieuwe systemen uiteindelijk ook buiten Azië verkrijgbaar zullen zijn. 

De nieuwe iGame G-One Plus-systemen kenmerken zich met een nieuw 2k/165Hz-scherm, met alle hardware-technische componenten verwerkt in de achterliggende poot. Op het unieke moederbord zijn de cpu's en gpu niet te vervangen, wel mogen gebruikers zelf DDR5-modules en/of een secundaire M.2-ssd bijprikken. De voeding is het enige component buiten het slanke schermchassis; dat betreft een nog aardig omvangrijk stroomblok van 330 watt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In de op een na laatste zin van de laatste alinea staat het woord "zelfs". Dat moet "zelf" zijn, zeker?

0
test

@whaha Jep, helemaal gelijk. Dank voor de oplettendheid; ik pas 'm aan!

0

Aanbevolen voor jou