Algemene manager van Warcraft vertrekt na twaalf jaar bij Blizzard

Algemene manager van Warcraft vertrekt na twaalf jaar bij Blizzard

Zijn opvolger is nog niet aangekondigd

John Hight, de algemene manager en seniorvicepresident van de Warcraft-franchise, vertrekt bij Blizzard.

Hight overzag alle ontwikkeling en zaken rondom de Warcraft-franchise, waaronder World of Warcraft, Warcraft Rumble en Hearthstone. "Na twaalf geweldige jaren bij Blizzard heb ik besloten om een stap terug te nemen en een nieuwe missie aan te gaan", zo schrijft hij op social media.

"Het was een moeilijke beslissing, maar dit is een goed moment. Warcraft is er immers uitstekend aan toe in het dertigste jubileumjaar." De eerste Warcraft-game, Warcraft: Orcs and Humans, verscheen in 1994.

Hight bejubelt daarbij de fans. "Jullie zijn de meest gepassioneerde, toegewijde en creatieve community van alle games. Dankzij jullie heb ik mijn hart en ziel gestopt in het creëren van zo goed mogelijke games. Jullie hebben mij geïnspireerd, uitgedaagd en van mij een betere ontwikkelaar gemaakt." Hij bedankt ook de teams en het leiderschap van Blizzard.

Hight ging in november 2011 aan de slag bij Blizzard als executive producer en vicepresident van World of Warcraft. Hij overzag ook de productie van de consoleversie van Diablo 3. Daarvoor werkte hij onder andere bij 3DO, Electronic Arts en Santa Monica Studio. Tussendoor was hij ook nog docent game-ontwikkeling aan de universiteit.

Het is niet bekend wat Hight precies hierna gaat doen, maar hij heeft wel bevestigd dat hij in de game-industrie blijft werken. Ook is nog onbekend wie zijn positie overneemt.

View post on X
View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou