Aankomende adventuregame Castaway heeft veel weg van klassieke Zelda's

Aankomende adventuregame Castaway heeft veel weg van klassieke Zelda's

De toegankelijkheid van het spel is een belangrijk speerpunt

Lunark-ontwikkelaar Canari Games heeft afgelopen week de actie-adventuregame Castaway aangekondigd, een spel die doet denken aan de The Legend of Zelda-games van weleer.

Die vergelijking heeft vooral te maken met de pixel-graphics en het camerastandpunt. Het zorgt er voor dat de game in een oogopslag veel wegheeft van games als The Legend of Zelda: A Link to the Past. Daarbij doet de setting erg denken aan Zelda: Link's Awakening.

In Castaway besturen spelers Martin, die met zijn ruimteschip op een onbekend eiland stort. Zijn huisdier wordt daarnaast gevangen genomen door agressieve wezens. Spelers gaan op onderzoek uit en gebruiken - net als in Zelda-games - diverse items om verder te geraken. Naast een verhalende modus is er ook een 'Survivor Mode' waarin spelers een toren met vijftig steeds uitdagender wordende verdiepingen moeten zien te overleven.

Een belangrijk onderdeel van het spel wordt de toegankelijkheid ervan. Er komen vele opties om het spel makkelijker te maken indien nodig. Zo is er een 'pacifist'-modus waarin spelers het niet op hoeven te nemen tegen vijanden, en een modus waarin spelers niet dood kunnen gaan.

Castaway komt op een nog onbekend moment uit op pc via Steam.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is indd precies Links Awakening, maar dan net wat lelijker. Ik vind dat je daar in deze tijd niet mee weg mag komen. Qua gameplay zal het wel goed zitten als ze die zelda als inspiratiebron gebruiken.

0
test

Helemaal mee eens, dit lijkt haast copy paste werk. Zelfs de muziek en geluidseffecten doen aan Zelda denken.

0

Dit is inderdaad gewoon Link’s Awakening. Is het echt zo moeilijk om een originele setting te bedenken?

0

Aanbevolen voor jou