2k Launcher niet meer verplicht voor Civilization 6 en aankomende zevende deel

2k Launcher niet meer verplicht voor Civilization 6 en aankomende zevende deel

Verplichting inmiddels uit Steam gehaald, Epic Games Store volgt spoedig

Pc-gamers zijn niet meer verplicht op de 2K Launcher te installeren wanneer ze Civilization 6 willen spelen. Ook wordt het programma niet verplicht bij het spelen van het aankomende Civilization 7.

Ontwikkelaar Firaxis bevestigde dit via Reddit. Wanneer Civilization 6 wordt opgestart via Steam, wordt de launcher niet meer opgestart. Wel verschijnt er een pop-up die mensen laat kiezen tussen de DirectX 11- en 12-edities van de game. Deze keuze kon voorheen alleen gemaakt worden via de 2K Launcher. Op de Epic Games Store verdwijnt de 2K Launcher-verplichting voor het spel ergens binnenkort.

Zoals gezegd zal de 2K Launcher dus ook niet verplicht zijn voor Civilization 7. Onlangs bleek al dat die game ergens in het eerste kwartaal van 2025 uitkomt op pc en "consoles". Op 20 augustus wordt er een showcase uitgezonden met de eerste gameplay van het spel. De eerste gameplaybeelden worden op die dag op de Gamescom Opening Night Live Show uitgezonden, en na afloop van die presentatie zenden 2K Games en Firaxis een uitgebreidere gameplayshowcase uit via Twitch en YouTube. De showcase begint op 22:30 uur Nederlandse tijd en beslaat meer dan twintig minuten.

De Civilization-reeks bestaat al sinds 1991 en inmiddels zijn er meer dan 65 miljoen exemplaren van games uit de serie verkocht. Civilization 6 verscheen in 2016 en is de bestverkochte game in de reeks. In de turn-based strategiegames bouwen spelers hun eigen samenleving op door de jaren heen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou