Philips onthult gamingmerk Evnia
Nieuws

Philips onthult gamingmerk Evnia

De monitortak van Philips (TP Vision / MMD) heeft gamingmerk Evnia officieel onthuld. Onder Evnia wil de fabrikant inclusieve gamingproducten leveren.

Evnia trapt binnenkort af met een eerste reeks monitoren, alsmede een eigen gamingmuis, -headset, deskmat en mechanisch toetsenbord. De Evnia-producten worden daarbij opgedeeld in drie groepen: de 7000- en 8000-series voor de allerbeste specificaties en draadloze luxe (over 2,4 GHz en Bluetooth) en de 5000-serie als bedrade middenmoot. Een betaalbare 3000-serie van producten, bijvoorbeeld zonder rgb-verlichting en met ietwat verlaagde specificaties, moet later volgen.

In het kader van duurzaamheid worden veel van de Evnia-producten (deels) vervaardigd uit gerecycled materiaal. In de monitormarkt zou dat een primeur zijn; componenten van de standaarden zouden voor het eerst van hergebruikte stoffen gemaakt zijn.

Evnia trapt af met brede MiniLED-monitor

De eerste Evnia-monitor betreft het 34M2C7600MV-model, een 34 inch groot, gebogen uwqhd-beeldscherm (21:9), met een beeldverversing tot en met 165 hertz. Het achterliggende 8-bit VA-paneel wordt aangelicht door MiniLEDs met 1152 lokale dimmingzones, welke met 1400 nits piekhelderheid een DisplayHDR 1400-certificaat behalen.

Evnia's eerste vlaggenschip kent een responstijd van 2,5 milliseconde (GtG) en moet daarnaast het merkloze Adaptive Sync ondersteunen. Dat laatste zou voor alle volgende Evnia-monitoren moeten gelden, al kijkt het ontwikkelteam nog naar mogelijke integraties van AMD's FreeSync (Premium Pro) en/of Nvidia's G-Sync.

De Philips Evnia 32M2C7600MV moet in december verkrijgbaar zijn, tegen een adviesprijs van 2.069 euro.

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

Meer monitoren, op onder meer oled

Alvast getoond tijdens het onthullingevenement, maar pas later op de planning zijn een drietal alternatieve monitoren. Zo is 42M2N8900 een 42 inch grote, geheel vlakke oled-monitor op traditionele 4k-resolutie, met een door Philips overgeklokte verversratio tot 138 hertz. Standaard klokt het scherm 120 hertz, met console-compatibiliteit over hdmi 2.1. De haast televisie-achtige monitor krijgt een adviesprijs van 1.959 euro toegewezen.

Ook de 34M2C8600 speelt in op beeldende luxe, met een gebogen ultrawide-monitor met achterliggende qd-oled-technologie. Deze monitor moet tot 175 hertz beeldverversing klokken, met voor oled-technologie typerende responstijden á 0,1 milliseconde. De adviesprijs bedraagt 1.849 euro.

Als minder premium ingestoken product werd ook een eerste Evnia 5000-monitor gedemonstreerd gedurende het onthullingsevenement, zonder Ambiglow dus. De Evnia 27M2C5500W speelt in op de esporter, met een 27 inch gebogen qhd-monitor op 240 hertz. De achterliggende technologie betreft hier een VA-paneel, met een beloofde responstijd van 1 milliseconde (GtG). Het snellere scherm moet in januari officieel verschijnen, met een adviesprijs van 549 euro.

©GMRimport

Ambiglow en rgb-balken als unicum

Uniek aan het ontwerp van de Evnia-monitoren is, naast de steevast witte behuizingen voor 7000-producten, de introductie van Ambiglow: een adaptatie van Philips' kenmerkende Ambilight-achtergrondverlichting. Door middel van felle rgb-diodes aan de achterzijde van de monitor, kunnen beeldkleuren (of andere rgb-profielen) op de wand achter de schermen geprojecteerd worden. 

Als kenmerkend stijlelement zet Philips een rgb-banier op het gros van de Evnia-producten. Monitoren, muizen en headsets vertonen elk een gecentraliseerde lichtbalk, bestaande uit meerdere, programmeerbare rgb-diodes. Daarnaast bestaan veel van de producten uit polygoon-achtige 'vlakken' (zoals achterop monitoren of in het chassis van de muizen), een ontwerpkeuze die bij Philips de codenaam 'Pixel' toegewezen kreeg. 

Voor het aansturen van de verlichting (alsmede Ambiglow en andere gebruiksinstellingen) rolt Philips het zogenaamde P-Center als software uit. Persoonlijke profielen voor P-Center kunnen tevens online worden opgeslagen, zodat gebruikers ze overal terug kunnen halen. 

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

Ook muizen, toetsenborden en meer van Evnia

Wat betreft specificaties voor eigen invoerapparatuur speelt Philips op safe, zo stelt productaanvoerder César Acosta zelf. De reeds onthulde Evnia-muizen zijn aangedreven door de veelal geprezen optische sensoren van PixArt (vooralsnog in 16.000 of 20.000 DPI) en het toetsenbord maakt gebruik van Cherry MX-schakelaars, zij het ogenschijnlijk nog enkel in de lineaire uitvoering. Van de draadloze Evnia 7000-headset worden 50 millimeter drivers beloofd, met ondersteuning voor DTS Surround.

Verdere details over de Evnia-randapparatuur blijven voorlopig nog uit. Duidelijk is wel dat de 7000-uitvoering van de apparaten steevast bedraad en draadloos gebruikt kan worden, terwijl de 5000-reeks wireless weer in de ban doet. Uit beeldmateriaal in de presentatie wordt duidelijk dat de toekomstige 3000-serie ook de rgb-elementen zal strippen, om kosten verder te drukken.

Philips noemde vooralsnog geen prijsindicaties voor de vele andere producten, laat staan een precieze roadmap voor de verdere uitrol van de portfolio. Wel werd aangekondigd dat Evnia direct samenwerkingen aangaat met esporters, zoals Sylvia 'QueenArrow' Gathoni en Team Vitality. De spelers van Team Vitality stappen binnenkort volledig over op monitoren en randapparatuur van Philips' Evnia. 

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Slitterhead van Silent Hill-bedenker heeft een demo
Nieuws

Slitterhead van Silent Hill-bedenker heeft een demo

Op Steam, Epic Games Store, PS5, PS4 en Xbox Series

Er is een demo uitgekomen van horrorgame Slitterhead, het nieuwste wapenfeit van Silent Hill-maker Keiichiro Toyama.

De demo is beschikbaar op Steam, Epic Games Store, PlayStation 5, PlayStation 4 en Xbox Series X en S. Geboekte progressie kan meegenomen worden naar de volledige game. Daarbij kan de pc-versie van de game tijdelijk met 30 procent korting worden aangeschaft.

Het eerder dit najaar uitgekomen Slitterhead is een psychologische horrorgame en speelt zich af op de straten van Kowlong, waarin spelers als de Hyoki - een entiteit die geen herinneringen of fysieke vorm heeft - monsterlijke wezens genaamd Slitterheads moet vernietigen. Deze Slitterheads vermommen zichzelf als mensen.

Slitterhead is ontwikkeld door Bokeh Game Studio, dat werd opgericht door Keiichiro Toyama, de maker van franchises als Silent Hill, en Junya Okura, de maker van Gravity Rush. Hieronder kan een eerder verschenen trailer van de game worden bekeken.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Dungeons and Dragons: Dark Alliance-servers gaan offline
Nieuws

Dungeons and Dragons: Dark Alliance-servers gaan offline

De game wordt in februari 2025 ook uit de verkoop gehaald

De servers van Dungeons and Dragons: Dark Alliance gaan in februari 2025 voorgoed offline en de game wordt uit de verkoop gehaald.

Dat werd via Steam aangekondigd. "We sluiten de Dark Alliance-servers op 24 februari 2025. Vanaf die dag kan de game niet meer gekocht worden. De singleplayermodus van de game en alle dlc kan nog wel offline gespeeld worden door iedereen die het heeft gekocht.

Dungeons and Dragons: Dark Alliance is een in 2021 op pc en consoles verschenen actie-rpg. De game speelt zich af in het universum van Dungeons and Dragons en biedt spelers de keuze uit vier speelbare helden. De game kan nu nog volledig in online co-op worden doorlopen, maar die optie verdwijnt volgend jaar dus.

Dungeons and Dragons: Dark Alliance is een spirituele opvolger van Baldur's Gate: Dark Alliance, dat in 2001 voor PlayStation 2 en Xbox verscheen. Dark Alliance werd vervolgens overgezet naar GameCube en Game Boy Advance.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!