NZXT vernieuwt omstreden H1-computerbehuizing

NZXT vernieuwt omstreden H1-computerbehuizing

Pc-merk NZXT heeft een nieuwe H1-behuizing aangekondigd. Het nog altijd kleine Mini-ITX-kastje keert, na enige ophef, terug in een ietwat grotere en vooral verbeterde vorm.

De nieuwe H1 wordt wederom geleverd als een computerbehuizing met geïntegreerde voeding, unieke AIO-processorkoeler, gpu-verlengkabel en ingebouwde ventilatoren. Het originele volume van 13 liter is ditmaal uitgebreidt naar een iets ruimer chassis à 15,6 liter, waarbij er ook meer ruimte voor airflow gemaakt moet worden — in het specifiek voor het videokaartcomponent.

Andere significante veranderingen vinden plaats in het wattage van de ingebouwde SFF-voeding. De inmiddels uit productie genomen originele H1 werd geleverd met een wattage van 650 watt; inmiddels is de stroomomzetter aangesterkt tot 750 watt. Naar NZXT's eigen zeggen zou dat voldoende moeten zijn naar de meest recente videokaarten van zowel AMD als Nvidia.

Productfoto van de H1-computerbehuizing van NZXT, waarbij de losse componenten in een 'geëxplodeerde' weergave zijn afgebeeld.

NZXT reflecteert wederom publiekelijk op het mankement van de voorgaande 'small form factor'-kast. Begin vorig jaar toonden verscheidene videoreportages van invloedrijke tech-kanalen dat het PCIe-verlengstuk in de H1 slecht gegrond was — waarbij 12 volt-stromingen vrijuit over konden slaan op de schroeven van het chassis — met alle gevaren van dien. In allerlei bewijsvideo's was te zien hoe peperdure videokaarten hierdoor gemakkelijk vlam konden vatten.

In NZXT's aankondigende blogpost over de terugkeer van de H1 geeft het bedrijf aan dat de huiseigen 'riser'-kabel en bijbehorende componenten verbeterd zijn. Samen met een "rigoureuzere kwaliteitgarantie" durft NZXT inmiddels te verzekeren dat "vlamgevaar deze nieuwe versie niet zal plagen". Het verlengstuk in kwestie is sinds het vorige model ook geüpdatet tot een PCIe 4.0-kabel.

De vernieuwde NZXT H1 wordt nog niet actief verkocht, maar kent wel een adviesprijs van 399,99 dollar. Het SFF-torentje is binnenkort, net als het originele model, te verkrijgen met een matwit of matzwart omhulsel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind hem leuk.

0

Aanbevolen voor jou