Displace wil 'draadloze televisie' onthullen op CES 2023
Nieuws

Displace wil 'draadloze televisie' onthullen op CES 2023

De Amerikaanse start-up Displace heeft aangekondigd op CES 2023 een "volledig draadloze televisie" uit de doeken te doen.

Displace' eerste televisie zal simpelweg 'Displace TV' heten, maar het mysterieuze scherm werd per persbericht alvast voorzien van allerlei uiteenlopende beloftes (via FlatPanelsHD). De televisie zelf is een "superlicht" 55 inch groot oled-paneel op een 4k-resolutie, met een nog onbekende verversingsfrequentie. 

De televisie wordt overigens niet geleverd met een eigen standaard en vermoedelijk ook geen VESA-compatibiliteit. Via een zogenaamd "actief vacuum" zou het mogelijk moeten zijn om de televisie "simpelweg aan elke muur" te kunnen plakken. Per vroege waslijst aan beloftes werd nog niet verhelderd hoe dat vacuum precies zou moeten werken.

Opmerkelijker is Displace' belofte over een compleet gebrek aan kabels en poorten op de televisie zelf. Het paneel haalt de broodnodige voeding blijkbaar uit speciale accupakketten, waarvan er per televisie vier meegeleverd worden, plus een bijbehorend en losstaand laadstation. De accu's dienen elk een maand mee te gaan, ervan uitgaande dat de televisie niet langer dan zes uur per dag gebruikt wordt.

Qua beeldinvoer maakt de Displace TV gebruik van een los basisstation, waar vermoedelijk andere apparaten (wél met kabels) aangesloten kunnen worden. Voor die middenconsole belooft Displace daarnaast een centrale processor van AMD en een Nvidia-gpu, al is nog onduidelijk om welke precieze chipsets het zou gaan. Duidelijk is wel dat Displace niet meelift op het succes van de system-on-chips (SoC's) van MediaTek, die in het gros van de slimme televisies te vinden zijn.

Het basisstation communiceert draadloos met het beeldscherm zelf; beide apparaten zijn daarvoor uitgerust met netwerkmogelijkheden via WiFi 6E. 

Voor bronnenselectie of verdere besturing lijkt geen afstandsbediening geleverd te worden, maar verkiest Displace een soort Kinect-achtige handgebaren. De televisie zou uitgerust zijn met een 4k-webcam, waarmee gebruikers middels content uit kunnen kiezen, in kunnen zoomen of "letterlijk beelden van de ene Displace TV naar de andere werpen".

Displace meent de eerste Displace TV op 5 januari officieel uit de doeken te doen, gedurende de beursdrukte van CES 2023. Over prijzen en beschikbaarheid werd nog weinig verklapt, al noemt de start-up wel enkel de eigen Displace-website als officieel verkooppunt en de Verenigde Staten als primaire lanceringsmarkt.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld
Nieuws

Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Dat zijn een hoop bezorgde pakketjes

Het in 2019 uitgekomen Death Stranding is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte bedenker Hideo Kojima bekend via social media. De game is al sinds november 2019 verkrijgbaar, maar was in eerste instantie alleen op PlayStation 4 beschikbaar. Inmiddels is de game ook op PlayStation 5, pc, Xbox Series-consoles, Mac en smartphones speelbaar.

Vervolg Death Stranding 2: On the Beach staat gepland voor een release op 26 juni, zo werd onlangs bekendgemaakt. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

De eerste Death Stranding is de eerste game die Kojima ontwikkelde met zijn studio Kojima Productions nadat hij de banden brak met uitgever Konami, waar hij de Metal Gear-reeks voor ontwikkelde. Het spel biedt een uniek concept, waarbij spelers door een post-apocalyptisch landschap lopen om pakketten te bezorgen. Zoals gebruikelijk bij games van Kojima worden gameplaysegmenten afgewisseld met soms langdurige filmpjes waarin vooral het verhaal en dialogen centraal staan.

Michel Musters beloonde Death Stranding in 2019 met een 9,5 op Gamer.nl: "Met Death Stranding behandelt Hideo Kojima grote thema’s als het hiernamaals, ouderschap, de connectie tussen mensen en zelfs klimaatverandering en het uitsterven van de mensheid. Hij brengt dit alles op even fabuleuze als verwarrende wijze in beeld. De kerngameplay – het vervoeren van pakketjes en ondertussen je evenwicht zien te bewaren – lijkt in eerste instantie tegenstrijdig simpel. Klikt het eenmaal, dan biedt het concept oneindig veel voldoening. Gecombineerd met de online functies die in de campagne zijn geïntegreerd, resulteert het in een van de meest unieke virtuele ervaringen ooit."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'
Nieuws

The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'

Ontwikkelaar geeft zijn mening over het einde van de eerste game

The Last of Us-ontwikkelaar Neil Druckmann heeft zich voor het eerst uitgesproken over een belangrijk plotpunt uit de gamereeks: wat hem betreft heeft Joel "de juiste keuze gemaakt".

Let op: Hierna volgen grote spoilers voor de eerste The Last of Us-game en het eerste seizoen van de gelijknamige HBO-serie.

In The Last of Us wordt het meisje Ellie naar een groep genaamd de Fireflies gebracht. Ellie is namelijk immuun voor een virus dat de gehele mensheid treft. De Fireflies zijn van plan om Ellie te opereren om er zo achter te komen of er een medicijn voor het virus gemaakt kan worden, maar zijn wel genoodzaakt haar te doden. Joel, de man waarmee Ellie de reis naar de Fireflies heeft afgelegd, besluit op het laatste moment echter de Fireflies te doden, Ellie te redden en haar zodra ze wakker wordt uit haar narcose te vertellen dat ze niets voor de mensheid kon betekenen.

Dit einde van The Last of Us heeft al jaren discussie bij gamers opgeleverd - heeft Joel de juiste keuze gemaakt? Regisseur Neil Druckmann heeft nu tegen IGN verteld dat hij van mening is dat Joel dat inderdaad heeft gedaan. "Ik geloof dat Joel de juiste keuze maakte. Als ik Joel was geweest, hoop ik dat ik ook zou kunnen doen wat hij deed om mijn 'dochter' te redden."

Craig Mazin, die samen met Druckmann de HBO-verfilming runt, geeft iets meer nuance. Ook hij geeft aan dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou doen. "Maar ik zou graag denken dat ik het niet zou doen. Dat is ook juist het interessante moraal van het verhaal. En daarom is het einde van de eerste game zo spraakmakend en geweldig."

Het tweede seizoen van The Last of Us verfilmt het in 2020 verschenen The Last of Us: Part 2, dat zich vier jaar na de eerste game afspeelt. In de serie zit er echter vijf jaar tussen het eerste en tweede seizoen. De game wordt in ieder geval opgedeeld in meerdere seizoenen, al is nog niet bekend hoeveel precies. Het tweede seizoen bestaat uit zeven afleveringen. De eerste aflevering verschijnt op 14 april op HBO Max.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!