Crowdfundcampagne voor nieuw Wooting-toetsenbord start morgen

Crowdfundcampagne voor nieuw Wooting-toetsenbord start morgen

Het Nederlandse toetsenbordmerk Wooting trapt vanaf 7 oktober een crowdfundcampagne af om de productie van de Wooting 60HE rond te krijgen. Gedurende dertig dagen kunnen geïnteresseerden inhaken op het project, met exclusieve beloningen als tijdelijke extra's.

Wooting geeft zelf al aan dat de instapprijs hoog ligt. De door magnetisme aangestuurde Wooting 60HE werd onthuld als minitoetsenbordje, maar kost relatief meer dan de grotere analoge keyboards van het merk. Het standaardmodel bedraagt 169,99 euro — gedurende de crowdfundingcampagne wordt dat 154,99 euro.

Vooraanzicht van het Wooting 60HE-toetsenbord.

Naast het standaardmodel staan de Founder's Edition (tijdelijk 194,99 euro) en zestig stuks van de Signature Edition (294,99 euro). In beide bundels wordt een draagtasje en een handgemaakt leren gespje inbegrepen, met als bonus de mogelijkheden om een eigen stempel op de productie te drukken. De toetsenborden in de verschillende bundels zijn wel identiek aan elkaar.

Afhankelijk van hoeveel ingelegd wordt, mogen crowdfunders bijdragen toevoegen aan de verpakking en/of de hot-swappable printplaat in het toetsenbord. Op de doos verschijnen voornamelijk namen, maar op het PCB kunnen bijvoorbeeld ook icoontjes of memes verwerkt worden. De bijdragen van crowdfunders verschijnen vervolgens op álle productiemodellen van de Wooting 60HE.

Voorbeelden van plaatjes en tekst die op een toetsenbord-printplaat gedrukt kunnen worden.

In de specificerende blogpost wil Wooting ook transparantie uiten over het productieproces. Zo worden ook redenen gegeven voor de hogere kosten. Daaronder vallen hogere materiaalkosten, de pandemie en Wootings visie om "duurzame prijzen" te hanteren. Ondanks eerdere succesverhalen geeft Wooting aan dat het ontwikkelen van recente producten "bijna fatale" keerpunten kenden.

Met de crowdfundcampagne hoopt Wooting de "daadwerkelijke waarde" van het product en de inzet te kunnen dekken. Mocht het doel van 75.000 euro niet behaald worden, dan stort Wooting het geld terug en gaat het over op reflectie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

zo, dat is een pittig prijsje voor een toetsenbord. En dan is hij nog mini ook! Is dit bedoeld voor mensen die graag op de camping even de pc opstellen?

0
test

@Vinnyboiiiii Kleinere toetsenborden zijn al langer best hip, zeker onder specifieke toetsenbordpuristen. Vaak kosten die alsnog een flinke duit, vanwege bijvoorbeeld een focus op supersoepele schakelaars, hot-swappable printplaten, extra dempingmateriaal of dikkere en/of beter vervaardigde keycaps. Wooting streept een heleboel van die luxefactoren af, waaronder dus een magnetische switch, vandaar het flinke prijspunt. En dan alsnog zijn er 60%-toetsenborden die (veel) duurder uitpakken.

0

Aanbevolen voor jou