Update: Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale | Gamer.nl

Update: Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale | Gamer.nl

Gameland is in de ban van vechten met honderd man op een eiland. In september 2017 voegde Epic Games een free-to-play Battle Royale-modus toe aan Fortnite. Inmiddels is de game immens populair op PlayStation 4, Xbox One, pc, mobile en Switch, maar hoe speel je precies samen tussen verschillende platforms?

De Battle Royale-modus heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig, maar nog even voor de duidelijkheid: je moet zo lang mogelijk zien te overleven op een map met honderd spelers, waar wapens en bouwmaterialen te vinden zijn om je mee te verdedigen. Vervolgens wordt er een cirkel gevormd rond de map die steeds kleiner wordt. Aan de speler de uitdaging om in de cirkel te blijven en te overleven.

Wat nog niet iedereen weet is dat Fortnite: Battle Royale ook een van de weinige game is waarbij spelers op de verschillende platforms samen én tegen elkaar kunnen gamen dankzij de cro play-functionaliteit. Wel zijn er enige haken en ogen hieraan. Lees hieronder hoe je met weinig moeite een potje met je vrienden kan doen tu en de verschillende platforms.

PS4 vs Xbox One

In september gebeurde er iets bijzonders. Sony maakte uit het niets bekend dat het cro play mogelijk gaat maken in de PlayStation 4-versie van Fortnite: Battle Royale. Na veel kritiek koos het Japanse bedrijf er toch voor om cro platform-speelse ies te gaan ondersteunen. Via de PlayStation Blog laat SIE CEO John Kodera weten dat ze na uitvoerig evaluatieproces er toch voor hebben gekozen om PS4-gebruikers samen te laten spelen met teamgenoten op Android, iOS, Switch, Xbox One, Windows en Mac. De cro play-functionaliteit wordt in eerste instantie in open bèta gelanceerd om ervoor te zorgen dat Fortnite "het beste op PlayStation" speelt op technisch en sociaal gebied.

De manier om samen te spelen

Stap 1: Maak een Epic Games-account aan

De eerste stap om samen te kunnen spelen is door een Epic Games-account aan te maken. Dit kan erg simpel door naar de website van Epic Games te gaan en op 'sign in' te klikken. Wanneer dit gelukt is kan een PSN, Xbox of Nintendo Switch account aan het Epic Games account gekoppeld worden. Dit duurt niet lang en is volledig gratis te doen via de website van Epic. Als dit gelukt is zal dit bij de volgende keer als Fortnite: Battle Royale wordt opstart te zien zijn.

Stap 2: Stuur een vriendschapsverzoek

Bij de tweede stap gaat het er om om vrienden van een ander platform toe te voegen. Het is de bedoeling om in de lobby van Battle Royale de medespeler toe te voegen aan de vriendenlijst. Dit kan door via start naar Epic Friends te gaan. Hier kan gezocht worden naar de gebruikersnaam van de vriend om deze vervolgens toe te voegen.

Media has no description

Stap 3: Samen spelen

Bij de laatste stap kan er dan eindelijk met je vrienden van een ander platform Fortnite: Battle Royale gespeeld worden.Zoals bij een normaal potje moet de speler binnen de Battle Royale-hub zich bij de vriend toevoegen door op een van de plusjes te klikken die rond het personage staan.

Hier krijgt de speler een lijst met vrienden te zien die om het moment online zijn op Fortnite: Battle Royale. Zoek hier je vriend in op, selecteer deze en klik op Join Party.

Let op dat wanneer er gespeeld wordt met minder dan drie spelers de game-modus nog op squad staat in plaats van duo. Schakel dit naar duo's zodat jullie niet tegen meer tegenstanders moet strijden of met vreemde spelers terecht komt in een party. In totaal kunnen vier spelers in een party zitten, waarvan het niet uitmaakt hoeveel op PS4, Xbox One of pc spelen.

Nu kan het potje Battle Royale beginnen en is de jacht op de Victory Royale-titel geopend! Heb je nou nog moeite om deze prijs binnen te halen? Lees dan het tips-artikel van onze vrienden van InsideGamer.

Fortnite Steady Storm
*Wanneer het Epic-account gekoppeld is aan Xbox Live of PlayStation Network, wordt de gemaakte progre ie meegenomen tu en de verschillende platforms. Zo is het mogelijk om challenges te halen op het ene platform, waarna de speler vervolgens op een ander platform verder kan gaan hiermee. Ook vrijgespeelde cosmetische items worden gedeeld over alle platforms.*%NEWLINE%
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou