Yakuza-games zijn meer dan veertien miljoen keer verkocht

Yakuza-games zijn meer dan veertien miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd in totaal meer dan veertien miljoen exemplaren van Yakuza-games verkocht.

Dat heeft Sega aangekondigd tijdens het bekendmaken van zijn financiële jaarcijfers. In 2019 stond de teller nog op twaalf miljoen, en in 2019 op 11 miljoen.

Sega meldt dat de reeks nog altijd binnen een niche valt, maar dat de waardering voor Japanse cultuur een van de redenen is voor de stijgende populariteit van de franchise. De Yakuza-reeks zou volgens Sega "erg op prijs worden gesteld in het Westen".

Om de populariteit van Yakuza te blijven waarborgen of mogelijk zelfs te laten groeien, wil Sega de franchise op meerdere systemen en via meerdere services aanbieden. De pc wordt als een belangrijk onderdeel van deze strategie genoemd.

Yakuza verscheen oorspronkelijk in 2005 en was een geestelijke opvolger van de Shenmue-reeks. De eerste delen verschenen alleen op PlayStation-consoles, maar inmiddels verschijnen de spellen ook op pc en Xbox. Yakuza: Like a Dragon verscheen eerder deze maand in het Westen op PS4, Xbox One, Xbox Series X en pc. Het nieuwe deel in de reeks neemt de gameplay op de schop. Zo zijn gevechten nu turn-based.

Yakuza: Like A Dragon

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik moet eerlijk zeggen dat 14 miljoen wel relatief laag aandoet. Het is wel een smaakdingetje. Je houdt er van (en er zullen ook wel aankopen gedaan, al dan niet in de aanbieding, voor mensen die het toch een keer willen proberen) of niet. Ik vind het een mooie inkijk in de Japanse cultuur (ja ja, het is een game, maar daar zitten natuurlijk wel kernen van waarheid in verweven en zoals Asterisk & Obelix zouden typeren: Rare jongens, die Japanners. Ik heb 2 games in die stijl gekocht (Yakuza 0 & Fist of the North star, die laatste is echt een ode aan FotN), maar beiden niet uitgespeeld. Wel prima vermaakt toen ik ze nog wel speelde.

0

ik heb gisteren deel 2 gewonnen, ga hem morgen maar eens testen :D

0

Aanbevolen voor jou