XNA Game Studio 2.0 voor Xbox 360 geschikt voor iedereen | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Gamefest 2007 heeft enkele toffe dingen aan het licht gebracht, waaronder ook het gloednieuwe XNA Game Studio 2.0-programma, een applicatie waarmee elke creativeling spellen kan maken voor de Xbox 360. Chris Satchell, de general manager bij Microsoft, liet weten dat zowel de hobbyist als de eerder gevorderde amateurontwikkelaar gebruik zal kunnen maken van de nieuwste XNA-versie.

Voorheen was het de bedoeling om twee verschillende XNA-paketten op de markt te brengen, eentje voor de gevorderden en eentje voor de beginnelingen. Microsoft heeft echter beslist dat het niet correct is om een nieuwkomer niet de kans te geven om zich verder te ontplooien, waardoor XNA 2.0 nu dus één groot, compleet programma is geworden waarvan beide partijen gebruik kunnen maken.

Leuk is ook dat de nieuwe XNA-versie het voor programmeurs mogelijk maakt om Xbox Live-features in hun spel te stoppen, denk maar aan voice chat en matchmaking-mogelijkheden. Verder zal versie 2.0 ook compatibel zijn met elk Visual Studio-programma en bestaat er de mogelijkheid om, via het partnerschap tu en Microsoft en Softimage, gebruik te maken van de gratis XSI Mod Tool. Microsoft hoopt om XNA Game Studios 2.0 later dit jaar nog te laten verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou