Xbox 360 Premium krijgt ook HDMI | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Na de Xbox 360 Elite, welke binnenkort in Europa gelanceerd zal worden, krijgt in de VS nu ook de Premium versie de beschikking over een HDMI aansluiting. Dit geeft de toekomstige bezitters een extra optie om de 360 op een HDTV aan te sluiten.

Een HDMI kabel is klein, dun en eenvoudig aan te sluiten.

Ten tijde van de introductie van de Xbox 360 was de HDMI standaard nogniet voldoende ontwikkeld om te worden opgenomen in het definitieveontwerp, vandaar dat Microsoft er destijds voor heeft gekozen dezeaansluiting nog niet op te nemen. Nu vrijwel alle HD(ready) TV's die momenteel verkrijgbaar zijn beschikken over een of meerder HDMI ingangen, lijkt de tijd rijp om dit wel te doen.

Thijs van Doorn, Xbox productmanager Nederland, liet weten dat  het nog niet bekend is wanneer de nieuwe Premium met toegevoegde HDMI aansluiting ook in Europa geïntroduceerd zal worden. Ook liet hij weten dat de toevoeging van HDMI niet komt als vervanging van de huidige (HD) aansluitmogelijkheden meer slechts een verbetering van het aansluitgemak is. Visueel zal er geen verschil zijn tu en de huidige analoge aansluitingen en de toekomstige digitale HDMI verbinding.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou