'Xbox 360 en HD-DVD niet lang houdbaar' volgens Sony | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Op de Olympische Spelen voor het eerst geïntroduceerd: Moddersmijten! Met maar twee deelnemers, namelijk Microsoft en Sony. Nu is het weer de beurt aan Sony dat, in plaats van zichzelf in goed daglicht te stellen, de concurrent maar weer eens negatief in beeld brengt. Schuldige is vice-president marketing Peter Dille die in een interview met Gamasutra nogal wat opruiende opmerkingen maakt.

In het interview werd Dille de vraag gesteld of het waar was dat consoles tegenwoordig pas na lange tijd winst beginnen te maken. De Sony-man ging meteen in de aanval en zei dat dat bij Microsoft niet het geval was. Hij noemde twee argumenten: Microsoft zou de eerste Xbox niet lang genoeg ondersteund hebben en ze hebben nooit winst gemaakt op de eerste Xbox.

Dille zegt letterlijk: 'Ik heb medelijden met de persoon die een Xbox gekocht heeft net voordat Microsoft besloot de stekker eruit te trekken.' Vervolgens gaat Dille verder op de kwestie in door te zeggen dat Sony na zeven jaar nog toppers als God of War II uitbrengt, terwijl Microsoft al heel snel stopte met ondersteuning van haar systeem.

Modderwerper Peter Dille

Ook de Xbox 360 zou niet iets zijn dat een houdbaarheidsdatum van 10 jaar heeft. Het apparaat op zich zou niet geschikt zijn om het zo lang uit te houden, mede doordat er twee verschillende soorten op de markt zijn: één met een harde schijf en één zonder. Ook het gebrek van een Blu-Rayspeler zou een gemis van Microsoft's nieuwste speeltje zijn. De vele defecte Xbox'en worden ook nog als argument gebruikt, want het lijkt Dille sterk dat Microsoft 10 jaar lang defecte Xbox'en wilt blijven verkopen.

Als laatste gaat deheer Dille nog in op de HD-DVDspeler, een systeem dat volgens hem binnen een paar maanden dood is.

Of dit waar zal zijn weten over een paar maanden. Wat wel zeker is, is dat ze bij Sony strijdlustiger zijn dan ooit. Nu is het wachten op het antwoord van Microsoft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou