Xbox 360 dief wordt achterhaald door internet community | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Je hebt van die momenten die bevestigen waarom het internet een prachtig medium is. En dit is één van die momenten. Stel je voor, je bent een blogger en je komt thuis en tot je schrik kom je erachter dat je Xbox 360, Powerbook en tv zijn ontvreemd uit je woning. Vlug van geest speur je de dichtst bijzijnde lommerd op en komt erachter dat er inderdaad iemand langs is geweest om jou Powerbook te verpanden. De winkelbediende laat je de beelden zien van de beveiligingscamera en je maakt een paar foto's om de dief te identificeren.

Hoewel de politie niets van zich laat horen, is het geluk toch aan je zijde. De dief heeft via Xbox Live namelijk een voice-bericht achtergelaten waarin hij zegt de Xbox 360 terug te willen verkopen. De domme dief heeft het bericht gemaakt met zijn eigen gamertag, waardoor je wederom een aanknopingspunt hebt naar het onderzoek naar de identiteit van de inbreker.

Je besluit je bevindingen op je blog te plaatsen, inclusief de foto's van de dief en zijn bericht. Digg wordt ingeschakeld en nu de raderen van het internet echt te werken. In de reacties van het digg-artikel is te zien dat langzaam maar zeker de identiteit van de dief wordt achterhaald. Momenteel is duidelijk waar hij woont, maar eerder werden praktisch al zijn online alter-ego's onthuld. Hier is een overzicht te bekijken van alle vergaarde informatie. De minderjarige dief is nog niet ingerekend door de politie. We moeten de afloop van dit verhaal nog afwachten, maar het ziet er naar uit dat het recht gaat zegevieren.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou