WoW bot-ontwikkelaar verdient 2,8 miljoen dollar | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Voor het geval je ze nog niet bent tegengekomen in de wereld van Warcraft. Er zijn karakters die eindeloos dezelfde rondjes lopen en dezelfde monsters afslachten. Dit zijn geen die-hard Chinezen, maar bots van mensen die in de tu entijd zeer waarschijnlijk van een bakkie koffie genieten. (Of een nieuwsbericht aan het schrijven zijn...)

Het bot-programma staat ook wel bekend onder de naam Glider en is ontwikkeld door de heer Michael Donnelly. Sinds februari 2007 is hij in een juridische strijd verwikkeld met Blizzard omtrent dit programma. Beiden partijen zitten uiteraard op elkaars tandvlees en Blizzard heeft gezegd dat Donnelly al 2,8 miljoen dollar heeft verdiend met de verkoop van het programma.

Donnelly vraagt voor Glider 25 dollar en nog eens 5 dollar extra voor mensen die meerdere functies willen. Afijn, reken zelf maar uit hoeveel bots ondertu en in omloop zijn.

De procedure loopt nog steeds voort. Blizzard beweert dat het programma van Donnelly in strijd is met de End Use License Agreement. Donnelly aan de andere kant is ervan overtuigd dat hij de regels van de auteursrechten niet overtreedt, omdat er geen sprake is van een kopie van de game. Tevens zijn andere modificaties ook toegestaan.

Fans van het Glidersysteem zeggen het volgende over het programma: "Het levellen naar 70 is gewoon irritant. Geld verzamelen om ze uit te rusten is irritant. Grote instances doen, Battlegrounds, raids en socializing aan de andere kant is juist ontzettend leuk. Wij gebruiken het programma om het irritante stuk over te slaan en ons te richten op de leuke onderdelen van de game."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou