Will Wright vertelt meer over Spore; nog geen datum | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Op Stern.de heeft Will Wright in een interview meer verteld over zijn nieuwe creatie Spore. Wright beschrijft zijn nieuwe spel als volgt: "Spore is een leven imulatie. De speler ontwikkelt een organisme en begint hierbij als microbe. Op een planeet kan het zelfgemaakte organisme zich dan evolueren. Het coole eraan is, is dat de verblijfplaats van de ene speler, toegankelijk is voor andere spelers. In feite maken spelers een geheel eigen universum."

In Spore zal de speler zelf hele werelden kunnen scheppen met de pa ende flora en fauna. Wright vertelde hierover: "De Sims-franchise heeft ons geleerd dat spelers er veel plezier in hebben om zelf invloed te hebben op een game. Deze wetenschap hebben we ter harte genomen. Spelers zullen alles zelf kunnen maken en zodra spelers online gaan is dit zichtbaar voor iedereen."

Verder vertelde Will Wright dat er veel werk in de editor is gestoken en nog steeds wordt gestoken. Deze editor is bijzonder gedetailleerd en spelers kunnen alles naar believen pimpen. Spelers worden dus bijna game-makers. Volgens Wright is deze editor en de mogelijkheid voor spelers om zelf veel invloed uit te oefenen de belangrijkste stap in de toekomst van games.

Helaas liet Wright zich niet uit over hoe ver Spore inmiddels af is. We wachten dus nog maar even af tot 2008.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou