Wii Fit (hands-off) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Een E3-persconferentie leidt ergens naar toe. Bij Nintendo is het meestal iets tofs waar Shigeru Miyamoto mee komt. Dit jaar was het niet anders, want trots als een klein kwam kwam Miyamoto Wii Fit laten zien. Wii Fit is een 'spel' dat zich puur richt op het gezonder worden van de gamer. Maar waarom zitten we daar in vredesnaam op te wachten?

Samen met Wii Fit is er de Wii Balance Board (tijdelijke naam) aangekondigd. De nieuwe Wii-acce oire is nog het best te vergelijken met een weegschaal. Met de onconventionele controller gebruik je enkel je voeten. De Balance Board kan niet enkel je gewicht wegen, maar weet ook hoeveel druk je per voet op het ding zet. Dit is zo accuraat dat je allerlei bewegingen kunt doen die geregistreerd worden. Ook als je alleen je bovenlichaam beweegt.

Eigenlijk is Wii Fit meer een sport, dan een spel. Net als bijvoorbeeld EyeToy Kinetic, draait Wii Fit puur om het gezonder worden van de speler. Omdat het op een console gebeurt is het allemaal net wat leuker dan echt sporten. Zo deed je in EyeToy Kinetic allerlei spelletjes om je geoefende aanvallen te oefenen, en kun je in Wii Fit ook allerlei spelletjes doen om lichamelijk in betere conditie te komen. Een leukere manier om af te vallen bestaat er toch niet?

Wii Fit is Nintendo's nieuwe poging om een nog breder publiek aan te spreken. Want zeg nou zelf, hoeveel gamers zitten er nou op te wachten om te fitni en voor de tv. Steps, push-ups en balansoefeningen doen in plaats van mooie avonturen beleven of gezellige spelletjes doen, klinkt niet heel aanlokkelijk. Maar voor diegene die gezonder willen worden en dat via een console willen doen, hebben met Wii Fit de ultieme 'game'.

Nintendo wil dat je met de hele familie aan de slag gaat, waarna je elkaar kunt vergelijken. Hoeveel ben je afgevallen vergeleken met je vader? Sport jij harder dan je zusje? Wees overigens niet bang dat je gewicht plots in beeld staat, want enkel je Body Ma Index (BMI) wordt getoond. Je BMI laat zien of je gewicht in verhouding is met je lengte, en in hoeverre dat gewicht gezond is. Zo ging Reggie Fils-Aime erop staan met een BMI van 27,5, en dat is toch echt te zwaar!

Om je verder te trainen kun je bijvoorbeeld yoga doen, hoela-hoepen en voetballen blokken. Of dingen die minder tot de verbeelding spreken zoals opdrukken, steps of dansen. Zo bevat Wii Fit meer dan 40 type trainingspelletjes in vier categorieën. Allereerst Aerobic, waarbij je in tien minuten je hart zo snel mogelijk moet laten pompen. In Muscle Conditioning moet je gecontroleerde bewegingen doen om je lichaam onder controle te krijgen. Met Yoga Poses moet je rekken en strekken in lastige houdingen. En als laatste nog Balance Games, waarin het uiteraard je doel is om je balans te houden. Dit tijdens spelletjes als skiën en voetbal blokken.

En als Wii Fit je niets lijkt, is het altijd nog leuk om te bedenken wat er nog meer met de Balance Board kan. Zo kun je snowboarden, skateboarden en allerlei combinaties met de Wii-afstandsbediening bedenken. Maar of Wii Fit nou de ultieme game is waarvoor we deze E3 bij Nintendo moeten zijn? Nee, want we weten allemaal dat dit niet voor de hardcore gamer bedoeld is. Toch is het een game om aan te juichen, want gezond worden door gamen? Ideaal!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou