Warhawk: Operation Omega Dawn (PSN) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Warhawk is één van deonline revelaties op de PlayStation 3 dit jaar. Met gameplay die aanBattlefield doet denken, maar actievoller en sneller is, weet de game veleharten te veroveren. Er is reeds een fanatieke gemeenschap rondom deze onlinetopper ontstaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sony eenuitbreidingspakket, genaamd Operation Omega Dawn, heeft uitgebracht voor dezegame.Operation Omega Dawn is eigenlijk geen echte uitbreiding,maar een 'booster pack' dat via de PlayStation Store gekocht kan worden. Het pakketje kost € 5,99 en bevat één speelveld bijzonsondergang, Omega Factory, en één extra voertuig. Dit voertuig is het KT-424 Combat Dropship, wat neerkomt opeen groot, sterk, log en lawaaierig vliegvoertuig dat troepen én voertuigen kantransporteren en uitgerust is met een stevig snelvuurkanon. Bovendien zal ditvoertuig worden geïntegreerd in de grootste lay-outs van de al beschikbarespeelvelden.

Het nieuwe speelveld bevat alle recepten die de andere mappenook bevatten: het is ruim opgezet en je kunt de situatie op alle mogelijkemanieren aanpakken. Het gevecht speelt zich af op een olieraffinaderij, diefraai is vormgegeven. De schemering heeft amper invloed op de gameplay, omdatje simpelweg alles even goed kunt zien als overdag. Een 'verstoppertje spelenin het donker' is dan ook niet van toepa ing. De intelligente mogelijkhedenvoor je Warhawks, zoals dekking zoeken achter gebouwen en gewaagde manoeuvresuitvoeren om sterkere wapens op te pikken, zitten weer volop in de map OmegaFactory.Dit booster pack is dan ook vooral een continuering van desterke gameplay die Warhawk bezit. Het andere onderdeel van de uitbreiding,namelijk het KT-424 Combat Dropship, heeft wel degelijk een invloed op degameplay. De ontwikkelaars wilden dat dit ding als een eindbaas aanvoelt, maardan in een multiplayer game. Die filosofie is redelijk geslaagd. Hoewel hetdropship niet enorm groot is (zo'n vier keer groter dan een warhawk), heeft het een behoorlijkevuurkracht. Het ding maakt ook een enorme herrie, zodat de warhawks van de andere partij erheen worden gezogen om het schip ineen gezamenlijke actie kapot te maken.

Het dropship kanals geniepige afleidingsmanoeuvre dienen, maar kan ook worden gebruikt om eenhandjevol troepen én een voertuig naar een hotspot op het speelveld te brengen. In Capture the Flag-potjes kun je alsvlaggendrager bovendien in een voertuig worden opgetild door het dropship ennaar je basis worden vervoerd, wat extra dynamiek aan deze speelmodus geeft.Het valt nog te betwijfelen of het dropship uiteindelijk echt gebruikt gaatworden waarvoor het bedoeld is: voor troepentransport. Daarvoor moeten veelspelers vanaf dezelfde plek naar dezelfde plek willen gaan, iets dat alleendoor een scherpe coördinatie zal lukken. Het potentieel is er in ieder gevalzeker en kan voor een aantal intere ante gamemomenten leiden.Nog even een waarschuwing voor potentiële niet-kopers:wanneer het merendeel van de huidige Warhawk-spelers Operation Omega Dawnaanschaft, zou het goed kunnen dat er zeer weinig servers met de grootstelay-out overblijven die nog speelbaar zijn zonder de uitbreiding. Immers, hetnieuwe dropship wordt in deze lay-out geïntegreerd en wanneer er slechts potjesgehost worden mét dit dropship, kun je deze niet spelen zonder de uitbreiding. Maarwie weet zal het zo'n storm niet lopen en blijven er genoeg servers over met degrootste lay-outs maar zonder het dropship.

Is Operation Omega Dawn uiteindelijk het geld waard? VoorWarhawk-verslaafden sowieso. € 5,99 voor één speelveld klinkt mi chien watveel, maar fanatieke spelers zullen hun geld er zeker uithalen. Gamers die afen toe een potje Warhawk tu endoor spelen, zullen moeten besli en of ze éénspeelveld en één voertuig wel die € 5,99 waard vinden. Goede gameplay is hetsowieso, kwantiteit wat minder.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou