Waar blijft mijn Shenmue 3? | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Voor de huidige generatie consoles vierde de Playstation 2 hoogtij met zijn enorme collectie aan titels. Het is mede door de macht van de Playstation 2 dat de laatste, prachtige console van SEGA het niet gehaald heeft. De Dreamcast was van de vorige generatie consoles zijn tijd ontzettend ver vooruit, wat vooral bleek uit de graphics maar ook een titel als Shenmue, die door menig gamer wordt gekoesterd.

Shenmue gaat over een jongeman genaamd Ryo, die zijn vader vermoord ziet worden en vervolgens de dader ziet vertrekken. Vanaf dat moment gaat hij op een zoektocht naar de moordenaar in de hoop zijn vader ooit te kunnen wreken. Hij doet dit door de stad af te lopen en vragen stellen over de moord van zijn vader. Langzamerhand komt hij achter de reden waarom zij vader vermoord is en mengt hij zich in het geheim waar de moordenaar naar op zoek naar was. Tijdens het spel kom je steeds meer personen tegen die je kunnen helpen. Verder zijn er dorpen en steden waarin je naar believen een scala aan winkels bezoekt, gokt, beeldjes verzamelt, karate oefent en nieuwe bewegingen aanleert.

Het verhaal van Shenmue was opgebouwd uit vijftien hoofdstukken, die verdeeld zouden worden over verschillende delen in de reeks die na elkaar uit zouden komen. Een erg intere ant en gewaagd concept, aangezien de meeste ontwikkelaars op het einde van een spel slechts hinten naar een mogelijk vervolg zonder dat ze grote gaten in het verhaal open laten. Hierdoor zijn ze niet verplicht een vervolg te maken, bijvoorbeeld in het geval dat het spel niet naar verwachting verkoopt.

Het eerste deel van Shenmue kende een ontzettend open einde, waaruit bleek dat het avontuur niet verder zou gaan in Japan maar in Hong Kong. In Shenmue 2 gaat je verhaal verder in China en kom je steeds meer te weten over het verhaal achter de moord op je vader. Na weer genoten te hebben van de Shenmue-pracht zat er aan het einde van het tweede deel een ontzettende cliffhanger die de speler deed verlangen naar deel drie.

De Shenmue serie is echter gestrand aan het einde van het vijfde hoofdstuk van het verhaal. Met nog tien hoofdstukken te gaan in de verhaallijn vraag ik me tot op de dag van vandaag af waar Shenmue 3 blijft. Shenmue 2 werd uitgebracht in 2001, waardoor ik net als veel andere fans al zeven jaar zit te wachten om de vordering van het verhaal te mogen zien. In eerste instantie bleef het niet stil rondom Shenmue 3.  SEGA had de game aangekondigd kort na de release van Shenmue 2. Echter is het de afgelopen jaren wel zeer stil gebleven rondom deze prachtige gameserie. Er was een aantal jaren geleden wel sprake van Shenmue Online, een MMORPG in de stijl van Shenmue, maar ook van deze game hebben we de afgelopen twee jaar niets vernomen. Tot op heden weten we niet of Shenmue geschrapt is of dat het project nog steeds op de 'To-do'-stapel ligt.

Na vele e-mails naar SEGA, ben ik langzamerhand de hoop op aan het geven. Toch verlangt een deel van me nog steeds naar het vervolg van het o-zo mooie Shenmue-verhaal. Waar blijft mijn Shenmue 3?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou