Vrijdagavondgeblaat | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

O o o o, wat was het toch een rumoerig weekje op de Gamer.nl frontpage en dat alleen maar vanwege, jawel, meningen. Eerst kreeg ik de wind van voren na mijn stukje over de nieuwe real time strategy World in Conflict, wat ongetwijfeld te maken had met mijn voorbarige mening. Toegegeven, ik was ook wel wat vroeg. Na het spel nog wat vaker (en langer) gespeeld te hebben is mijn beeld op de game wel positief veranderd. Nog steeds is het geen spel waar ik mij persoonlijk jaren in ga storten, maar als je eenmaal door hebt hoe het spel werkelijk in elkaar zit, en als je eenmaal een team bij elkaar hebt gesprokkeld wat weet wat ze doen, dan kan het, vooruit… best wel eens wat worden. Neemt niet weg dat ik het nog steeds niet zó spectaculair vind als de makers beweerden, maar goed. Wat ook wel eens wat kan worden, is Postal 3. Althans, als je de fanatieke users mag geloven die groot fan waren (zijn) van het voorgaande deel en nu met smart wachten op het vervolg. Onze Erwin was er alleen minder over te spreken, en dat heeft hij geweten ook. In ware Postal-stijl gingen een aantal leden helemaal door het lint; zij vinden de Postal-reeks helemaal niet zo “onzinnig en doelloos”. De daaropvolgende opmerkingen werkten als een rode lap voor een grote stier: van overal kwamen er ineens Postal-haters die flink in discu ie gingen. Daar reageerden de Postal-fans weer op, en toen weer de haters, daarna weer de fans et cetera et cetera. Een aantal artikelen gewijd aan de controversiële game en een héle hoop posts later lijkt men nog steeds niet uitgepraat te zijn. En mi chien is dat ook wel de kracht van het spel, en de diepere bedoeling die ontwikkelaar Running With Sci ors mee wou brengen: het maakt de tongen los, het onderwerp bespreekbaar. En of je er nou een hater of liefhebber bent van het spelletje, dat laatste zal iedereen het over eens zijn. Persoonlijk kon ik smakelijk om de discu ies lachen, maar hey, wie ben ik?

Opdondertje Gary Coleman kan er ook nog steeds om lachen...

Ik vraag me alleen wel af hoe het komt dat een hoop van de posters zo verhit reageren. Aan het weer kan het niet liggen, want dat is over het algemeen (hier en daar heb je wel wat zon) gewoon driewerf bagger. Aan de andere kant brengt dat ook wel zijn voordelen met zich mee, je hebt zo de mogelijkheid om al die oude spellen die zich bij de inmiddels kilometers hoge stapel van 'nog niet uitgespeelde games' te beginnen. Of de stapel 'nog niet gebruikte consoles' er bij te pakken. Blij werd ik namelijk van het feit dat mijn Wii eindelijk een doel in het leven heeft: Resident Evil 4! Goed, en een beetje Scarface dan, maar dat is maar bijzaak want alle eer gaat natuurlijk naar Capcom's horror-shooter. Ein-de-lijk is er een spel die het stof van Nintendo's maagdelijk witte spelcomputertje kon ontdoen. Wooptiefuckin doo dus, want ik had de hoop al bijna opgegeven. Alleen jammer dat Manhunt 2 dan weer niet in de winkelschappen is verschenen. Hoe moet ik dan aan mijn volw enenfix komen?

Nee, dan doe Microsoft het beter met de najaarsline-up. GTA 4, Halo 3, PGR4, , CoD 4, Stranglehold, Guitar Hero 3,  Lost Ody ey, , Ma Effect, Fatal Intertia, MoH Airborne. Bioshock, Splinter Cell Conviction, Rock Band (hoe gaaf wordt die game, hopelijk weer speelbaar, ditmaal op de Leipzig Games Convention!) en A a ins Creed zijn nog maar een greep van de vele knallers die de Amerikaanse gigant aan de man gaat brengen tijdens de jaarlijkse X0…. Eh… wacht even. Er is dit jaar geen X07.  En Peter Moore is er ook al niet meer (niet dat hij dood is, hij zit nu bij EA, maar hun crunchtime kennende zou je hem ook ten dode op kunnen schrijven). Waar gaat het heen met de wereld?!Daarvoor in de plaatse een of andere Don Mattrick (zou geniaal geweest zijn als hij Patrick zou heten en in zijn vrije tijd graag voetbalde; Patrick “Hattrick” Mattrick) en 'slechts' één miljard aan kosten vanwege dat duivelse rode ringetje. Geen geld meer voor een tof event dus. Jammer hoor, de X0-evenementen waren voor mij altijd wel een hoogtepunt van het jaar op gaminggebied. Maar wie weet verra en ze ons nog tijdens de eerder genoemde Games Convention in Leipzig. Sony gaat in ieder geval flink tekeer als we hun PR-mannetjes mogen geloven. Ik ben benieuwd, ik ben benieuwd…

Zo, en nu tijd voor een biertje bedtijd bier bedtijd  biertijd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou