Vitamine G en R | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Onlangs startte brancheorganisatie NVPI (staande voor Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers) een campagne genaamd 'Vitame G: Gamen is Goed'. De campagne gaat niet zozeer de strijd aan tegen iets, maar probeert de positieve aspecten van games in het zonnetje te zetten en bekend te maken bij (vooral het non-gamende) publiek. Denk hierbij aan de moeder die haar zoontje op z'n kamer computerspelletjes ziet spelen en dit bijzonder slecht vindt, of de man die na het lezen van het zoveelste bericht over dat duivelse spel Manhunt 2 games voor het gemak maar als 'pure evil' afschildert.

Het marketingbureau achter de actie JuniorSenior heeft met de actie de aandacht getrokken van zowel de gamejournalistiek als de ma ale communicatiemedia. Waaronder de radio. Gisteravond mocht ondergetekende samen met een campagneleider van Vitamine G opdraven in het 3FM-programma 'Bring it On' met als DJ Barbara Karel, een chick die wellicht bekend is door haar optreden als MTV-presentatrice, om te praten over het project.

Omdat 3FM natuurlijk niet zomaar mee gaat werken aan iedere lukrake campagne, was er een omhulseltje voor het geheel bedacht. De mevrouw van Vitamine G, die overigens ook een naam heeft: Sanne, moest, zo was het idee, maar eens kijken of een echte gamejunk ook een beetje Goed of Gezond is. Genoeg reden tot een leuk gesprek.

Zo rond de klok van zevenen mochten we plaats nemen in de 3FM-ruimte, die overigens groter is dan hij op tv lijkt, en kregen we de koptelefoon op. Waar het voor het programma leuk was geweest als er een dikke, vadsige, puistige, bebrilde supernerd had gezeten, zat ik er. En dat haalde wel een klein beetje de angel uit het gesprek. Want hoewel ik niet wil beweren dat ik het tegenovergestelde ben, zie ik er gezond uit, sport ik vier keer per week en onderhoud ik genoeg sociale contacten om mij niet als zolderkameridioot te omschrijven. Het was jammer dat het gesprek toch een beetje met de stereotyperende ondertoon opgezet was, juist één van de dogma's die we als gamesindustrie onderuit moeten halen willen we als volwa en industrie gezien gaan worden.

Maar goed, we babbelden lekker door over de vijf positieve eigenschappen die Vitamine G wil promoten (games kunnen bijdragen aan je ruimtelijk inzicht, wilskracht, reactievermogen, oog-hand coördinatie en hersentraining) en de dame kon haar zegje prima doen. Tijdens het gesprek maakte ik zelf nog een leuk foutje toen het over de gameïntensiteit van onze redactie ging. Na een vraag of de rest van de redactie wel vol zit met verslaafden, reageerde ik dat het niet zozeer verslaafden, maar wel 'addicts' zijn. Voer voor het blokje 'De TV Draait Door' in het bekende Matthijs-programma. Gelukkig kan ik er zelf om lachen.

Voor iedereen die baalt dat hij de radio niet op 3FM had staan (of zelfs maar aan had staan op dat moment) en het programma toch nog wil beluisteren, biedt de Bring it On-website soelaas. De uitzending is namelijk in z'n geheel, met de mogelijkheid tot het skippen van minuten, te beluisteren. Positieve en negatieve radiokritiek is uiteraard van harte welkom voor mijn volgende stemavontuur.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou