Verdachte aandelenverkoop van Microsoft topman | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Waarschijnlijk komen de meeste mensen naar Gamer.nl voor het nieuws over games. Soms is het echter intere ant om ook datgene wat zich achter de schermen afspeelt te bespreken. In dit geval de schijnbaar saaie wereld van de aandelen.

Zoals iedereen die niet onder een steen heeft geleefd wel weet, heeft Microsoft nogal wat toezeggingen gedaan wat betreft de kapotte 360's die overal ter wereld gamers veranderen in gefrustreerde, schuimbekkende mensen. De gigant uit Redmond heeft uitgerekend dat het iets meer dan $1 miljard gaat kosten, iets dat de aandeelhouders niet echt met veel plezier tegemoet zagen.

Robbie Bach, een hoge pief bij Microsoft, heeft net voordat bekend werd dat Microsoft de toezegging zou doen, behoorlijk wat aandelen verkocht. Met behoorlijk wat wordt bedoeld: Aandelen ter waarde van ruim 6,2 miljoen dollar. Aangezien Bach wist wat er te gebeuren stond, werd hij verdacht van handel met voorkennis, iets dat verboden is in de aandelenwereld.

Vreemd is vooral dat Bach in de acht maanden voor dit voorval geen enkel aandeel verkocht had. Desalniettemin werd de aandelenkoers van Microsoft niet gigantisch beïnvloed door het slechte nieuws. Ondanks dat Bach niet beschikbaar was voor commentaar, zei Microsoft zelf dat er geen sprake was van handel met voorkennis.

Het bedrijf krijgt hierbij steun van ene Ben Silverman, een analist die aandelenverkopen onderzoekt van zogenaamde 'insiders'(mensen met aandelen van het bedrijf waarbij ze werken). Volgens hem is het vaak volledig toevallig dat er een aantal verkopen verkocht worden nét voordat er slecht nieuws bekend wordt gemaakt. Het kan volgens hem gewoon financiële planning zijn, waarbij het slechte nieuws het geheel nogal verdacht maakt. Silverman geeft Bach dan ook het voordeel van de twijfel in dit geval.

Hoogstwaarschijnlijk boeit dit 95% van de mensen die hier het nieuws lezen niet, maar het is intere ant om ook eens naar dit aspect van de industrie te kijken. Dat is mijn persoonlijke mening in ieder geval.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou