Valve: 'Zoek je naar een mobile engine, bel Epic' | Gamer.nl

Valve: 'Zoek je naar een mobile engine, bel Epic' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Newell heeft Valve zelf geen plannen om games te maken voor mobiele platformen. Epic Games heeft zijn Unreal Engine 3 echter geschikt gemaakt voor iPhone en iPad en heeft voor die platformen Infinity Blade uitgebracht. Erik Johnson, Valve's projectmanager, is kritisch over het feit dat Valve geen plannen kent voor mobiele platformen. "Als je kijkt naar het profiel van Valve als bedrijf dat entertainmentsoftware maakt, hebben we helemaal geen mobiele strategie."

"Mobiel is absoluut intere ant, maar het is nog te vroeg om iets definitiefs te zeggen", voegt Jason Holtman, director of busine development, toe. Ook Doug Lombardi, marketing director bij Valve, geeft toe dat Valve laat is met het overzetten van zijn services naar mobiele platformen. "Het is iets waar we nu naar gaan kijken. Er zijn een aantal features die mensen graag zouden gebruiken en naar beginnen te vragen", vertelt hij. "Hoe meer verzoeken wij krijgen, hoe meer we de druk voelen om er iets aan te doen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou