Uitgever Interplay begint met grootse plannen aan 2008 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Interplay Entertainment zal vooral bij de wat oudere gamers onder ons een belletje doen rinkelen. Deze studio was in het verleden namelijk mede verantwoordelijk voor toppers als MDK, Earthworm Jim en de Fallout-reeks. De laatste jaren verdween het bedrijf echter wat naar de achtergrond en verloren we deze studio uit het oog. Onterecht zo blijkt, vandaag krijgen we namelijk te horen dat Interplay grootse, ambitieuze plannen heeft waar zelfs de meest pe imistische persoon het toch een tikkeltje warm van krijgt.

Als eerste laat men weten dat Interplay het financieel in 2007 helemaal niet slecht heeft gedaan. Zo zijn de inkomsten met maarliefst 520 procent gestegen, een sterke groei die vooral te danken is aan de verkoop van de Fallout-naam aan Bethesda, die op dit moment druk bezig zijn aan Fallout 3. Daarnaast gaf Interplay aan dat ze een tweedelige strategie voor 2008 achter de hand hebben: geld verdienen door een MMO te maken, en op de proppen komen met nieuwe delen binnen reeds bestaande reeksen.

De MMO waarover Interplay het heeft zal draaien rond het Fallout-universum, iets waar fans van de reeks zonder twijfel spontaan een natte broek van krijgen. We wisten echter al langer dan vandaag dat men plannen had om de Fallout-reeks verder uit te bouwen. Opvallender is dat Interplay plannen heeft om oude spelreeksen van onder het stof te halen. "Ons bedrijf zal haar reeds bestaande intellectuele eigendommen gebruiken om nieuwe titels te ontwikkelen. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan Earthworm Jim, Dark Alliance, Descent en MDK.", aldus executive officer Herve Caen. Wij houden alvast de vernieuwe webstek van Interplay in het oog, al was het maar om het nostalgische logo te bewonderen.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou