Uit de kluiten gewassen kikkers in Mass Effect | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Aangezien het even stil is geweest rond Bioware's science fiction role playing game Ma Effect is het zo onderhand weer eens tijd voor een update. Ditmaal hebben we screenshots en nieuwe informatie over een van de belangrijkste ra en die je als commander Shepard tegen gaat komen tijdens je ruimtereis: reusachtige ruimtekikkers die de Krogan heten.

Drew Karpyshyn, hoofd van Ma Effect's schrijversteam en verantwoordelijk voor het boek van de game, onthult de komende paar weken meer details over de Krogan, maar heeft alvast het een en ander prijsgegeven over hun achtergrond. De Krogan zijn grote reptielachtigen die afkomstig zijn van Tuchanka, een planeet met extreem strenge leefomgevingen. Dit schijnt echter in het voordeel te werken van de Krogan; ze blinken uit in het overleven in gevaarlijke condities. Helaas blinken ze ook uit in het maken van wapens, wat er toe heeft geleid dat ze zo'n duizend jaar geleden verwikkeld raakten in een nucleaire oorlog die de complete landschap veranderde in een radioactief niemandsland.

De Krogan reproduceren en groeien in een enorm snel tempo. In de grote bulten op hun schouders houden vocht en eiwitten vast, waardoor ze lange perioden zonder voedsel of water kunnen overleven. Ook zorgt hun dikke huid ervoor dat ze nagenoeg onkwetsbaar zijn voor allerlei soorten verwondingen en zelfs gif, straling of extreme hitte en kou.

Het meest opmerkelijke aan het kikkerras is echter dat ze een soort biologisch back-upsysteem hebben. Van elk belangrijk orgaan hebben ze een paar, dus mocht de ene kapot gaan, dan kan de ander het werk altijd overnemen. Een zeer handige eigenschap die ze tot zeer bekwame tegenstanders maakt.

Ma Effect heeft nog geen officiële releasedatum, maar zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in september verschijnen voor de Xbox 360. Meer beelden van de Krogan en screenshots van de game zijn te vinden op de gamepage.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou