Ubisoft's Mind Quiz uit de schappen vanwege belediging | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Na Manhunt 2 en Law & Order is er wéér een game die in Engeland uit de winkelschappen wordt gehaald. Dit keer niet vanwege overdreven geweld of een foto van een ontvoerd jongetje, maar vanwege beledigend taalgebruik. Het gaat hier om de Nintendo DS-versie van Mind Quiz van uitgever Ubisoft. In het Brain Training-achtige spelletje worden gamers die ondergemiddeld presteren in het spel namelijk 'spastisch' of zelfs 'super spastisch' genoemd. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij een Britse moeder van wie het drie jaar oude, spastische zoontje onlangs overleden is.

Ubisoft wijt de aanwezigheid van de beledigende woorden aan het Japanse ontwikkelteam en aan eigen falen bij de Quality A urance. Blijkbaar is het in de land van de rijzende zon minder beledigend om iemand voor spastisch uit te maken dan bij ons in het westen, net als dat Engelstaligen elkaar regelmatig 'kontgat', 'moederneuker' of 'zoon van een hoer' noemen, iets wat mi chien in Japan wel helemaal niet door de beugel kan.

Screenshot van de PSP-versie van Mind Quiz. Nu krijg je nog complimentjes, maar als je slechter presteert wordt je Super Spastisch.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou