Ubisoft ontevreden over verkopen PS3 en X360 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In een interview met het Duitse magazine Der Spiegel, hebben Yves Guillemot en Alain Corre van Ubisoft zich uitgelaten over de drie huidige consoles, de ontwikkeling van casual games en de toekomstplannen van Ubisoft.

Alain Corre wil graag dat Sony de prijs van de PS3 verlaagt, en Microsoft ook de prijs van de Xbox 360. Men is niet tevreden met de huidige verkoopaantallen van beide consoles en ziet graag een toename van verkoopcijfers. Immers zorgen meer verkochte consoles voor een grotere gebruikersgroep, die weer meer op kan leveren wat betreft spelverkopen.

De Europese Xbox 360 verkopen zijn onder de maat en ook in Amerika houden de hardwareverkopen een laag tempo aan. De PS3 presteert in alledrie de grote territoria erg matig en is na de launchperiode sterk ingezakt qua verkopen, met in de maand april 87.000 verkochte stuks in Amerika, nog net boven de GameCube en vlak onder de GBA. De zorgen van Ubisoft zijn dus zeker niet uit de lucht gegrepen.

De Playstation 3 weet nog niet van de grond te komen

Ubisoft wil zich sowieso niet van slechts één platform afhankelijk maken. Zo wil men bijvoorbeeld 20% van de omzet uit casual games gaan halen. Kleinere games voor een breed publiek die snel op te pakken en te begrijpen zijn. Op de Nintendo DS en Nintendo Wii genieten dit soort games al veel succes en Ubisoft is dan ook sinds het grote succes van Brain Training met deze bredere focus gestart.

Niet alleen op de consoles van Nintendo is er veel potentie voor casual games, ook een download-platform als Xbox Live Arcade biedt hier veel ruimte voor. Dit soort games bieden uitgevers intere ante mogelijkheden om veel omzet te gaan draaien, tegen lage ontwikkelingskosten. Echter moet er wel rekening mee gehouden worden dat er ook een groter marketingbudget voor dit soort games benodigd is, aangezien je een bredere doelgroep dan gewoonlijk wilt bereiken.

De Xbox 360 komt nog niet echt verder dan de hardcore gamer

Ubisoft heeft al een beetje van die nieuwe, bredere markt geproefd, doordat ze meteen aanwezig waren bij de launch van de Nintendo Wii. Men boekte door deze snelle reactie meteen een voorsprong op de spelcomputer ten opzichte van de concurrentie. Toch geven zowel Guillemot als Corre toe dat veel van hun games kwalitatief niet om over naar huis te schrijven waren. Het gros van de line-up bestond uit zielloze ports van last-gen of zelfs PSP-games. Men belooft ons dat men hier verandering in gaat aanbrengen en dat toekomstige Wii-titels van een hogere kwaliteit zullen zijn.

De Nintendo Wii blijft ook zes maand na launch een groot verkoopsucces

Afgaande op de zorgen van Ubisoft en andere uitgevers en analisten over het kabbelende succes van de Xbox 360 en PS3, ga je jezelf afvragen of Microsoft en Sony er wel verstandig aan gedaan hebben om met zulke geavanceerde, maar ook dure consoles op de markt te komen. Ubisoft is er nog niet zo zeker van. Alles zal uiteindelijk afhangen van de komende eindejaars periode. Dan zal volgens hen definitief blijken of Microsoft en Sony in staat zijn om de ma markt te bereiken en verder te reiken dan enkel de hardcore gamers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou