Ubisoft breidt studio in Casablanca uit | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Ubisoft heeft plannen aangekondigd om over de komende drie jaar maar liefst 150 nieuwe banen te creëren voor de studio in Casablanca. De Franse ontwikkelaar wordt daarbij geholpen door een stimulansprogramma van de Marokkaanse overheid.

De overheid stimuleert bedrijven die banen en trainingsmogelijkheden aanbieden in Marokko en is vooral op zoek naar manieren om de technologische groei van het land een eind op te krikken. Ubisoft haalt zijn werknemers vooral van technische- en kunstopleidingen.

“Ubisoft heeft ervoor gekozen om een studio in Casablanca te starten met het idee dat het locale opleiding ysteem voor zeer getalenteerde mensen zou zorgen,” aldus Ubisoft baas Yves Guillemont. “Zowel de gameindustrie als de Marokkaanse economie zijn sterk en in ontwikkeling, en we kijken er dan ook naar uit om het werkveld in dit werelddeel te vergroten.

De studio, volgens Ubisoft de enige in Noord-Afrika, werd in 1998 opgericht en heeft onder andere bijgedragen aan de ontwikkeling van Prince of Persia: The Two Thrones en King Kong. Ook de Nintendo DS versies van Rayman Raving Rabbids en Star Wars: Lethal Alliance werden in Marokko gemaakt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een derde DS-deel van de Raving Rabbids.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou