Tretton: BC verwijderd om meer PS3-games te verkopen | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In een artikel van Wall Street journal, waarin wordt gemeld dat de prijs van de PS3 in de VS met 100 dollar wordt verlaagd, komt een opmerkelijk statement van Jack Tretton naar voren. Jack Tretton is een van de topmannen van Sony Computer Entertainment.

Hij zegt daarin dat de productiekosten niet dramatisch omlaag gaan door het weglaten van backwards compatibility voor PS2-games uit het nieuwe 40 GB-model. Het zal er, volgens hem, echter wel voor zorgen dat bezitters van een PS3 eerder PS3-games gaan kopen. Het kunnen afspelen van PS2-games op de PS3 zal niet worden gemist, omdat de meeste PS3-eigenaars al in het bezit zijn van een PS2.

Nu zal dit laatste waarschijnlijk ook waar zijn, ware het niet dat veel PS3-eigenaars ook in het bezit zijn van een High Definition televisie. En nu wil het toevallig net zijn dat PS2-games er bijzonder slecht uit zien op zo'n tv. Dit zorgt ook voor de grootste kritiek op het nieuwe model PS3, aangezien de oude versie de games opschaalde tot een redelijk grafisch niveau. De meeste tv's weten met het opschalen van het beeld echter geen raad.

Theoretisch is het nog altijd mogelijk dat backwards compatibility wederom toegevoegd gaat worden aan de functionaliteit van de PS3, maar voor een gegarandeerde werking van PS2-games moet toch een 60 GB-versie worden gekocht. De voorraad is echter gelimiteerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou