Tips om goed voorbereid aan Ghost of Tsushima te beginnen
Nieuws

Tips om goed voorbereid aan Ghost of Tsushima te beginnen

In Ghost of Tsushima staat samoerai Jin Sakai voor de loodzware taak om de Mongoolse invasie een halt toe te roepen. De oude samoerai bereidden zich altijd voor op een strijd met een rustgevende meditatie, maar in dit geval heb je meer aan een aantal praktische tips.

In Ghost of Tsushima is van alles te doen, zoals nederzettingen bevrijden, dorpelingen helpen of lekker rustgevend een haiku schrijven. Het spel legt bijna alles goed uit, maar zoals bij elke openwereldgame kunnen de vele activiteiten een beetje overweldigend zijn. De wat subtielere zaken zie je dan al snel over het hoofd. Met deze gids reis je in ieder geval goed voorbereid af naar het magisch mooie eiland Tsushima.

Draag de Traveller’s Attire tijdens het verkennen

Als je tussen de verhalende missies door het eiland gaat verkennen, kun je het beste altijd even de Traveller’s Attire (Reizigerskleding in het Nederlands) aantrekken. Op de landkaart zijn standaard alleen de contouren van Tsushima te zien. Pas als je ergens bent geweest, wordt de kaart langzaam ingekleurd en verschijnen nederzettingen, zijmissies en activiteiten. Met de Traveller’s Attire kleur je automatisch een groter gebied in en ontdek je dus sneller wat er allemaal te doen is op Tsushima. Bovendien gaat je controller trillen als een verzamelobject in de buurt is. Je kunt zelfs instellen dat de wind je naar bepaalde verzamelobjecten leidt. Overigens geven andere kledingstukken je weer andere voordelen, dus het is sowieso handig om regelmatig te wisselen.

©GMRimport

Wees zuinig met grondstoffen

Je verzamelt in Ghost of Tsushima verschillende grondstoffen waarmee je je wapens en kostuums kunt verbeteren. Je meest gebruikte kostuum(s) heb je wellicht al snel maximaal geüpgraded. Als je dan na een tijdje omkomt in de grondstoffen is het aanlokkelijk om ook maar je andere pakjes te verbeteren. Vooral ook omdat de game een tikje schreeuwerig laat blijken dat er upgrades beschikbaar zijn. Ik zat dus vrolijk alles te upgraden… en speelde toen ineens weer nieuwe outfits en wapens vrij die ik niet meer kon upgraden, omdat ik alles al had uitgegeven. Beter houd je dus al je grondstoffen lekker op zak om alleen de outfits en wapens te upgraden die je écht gebruikt!

©GMRimport

Plunder voordat je een kamp in de fik steekt

Overal in Tsushima staan vijandige legerbasissen en die wil je natuurlijk zo snel mogelijk uit de weg ruimen. Bij de grotere kampen moet je dan eerst een aantal items vinden of gevangenen bevrijden, om vervolgens de voorraad Black Powder te ontsteken. Dan gaat echter ook meteen het hele kamp in vlammen op, terwijl er vaak heel veel grondstoffen in deze kampen liggen. Die wil je weer hebben om je wapens en outfits mee te upgraden. Plunder er dus éérst op los en steek de boel daarna pas in de hens.

©GMRimport

Observeer Mongol Leaders voordat je ze aanvalt

Verschillende Stances, oftewel vechthoudingen, speel je vrij met punten die je op twee manieren kan verdienen: door Mongol Leaders te observeren, of door ze dood te maken. Wees slim en observeer in een legerkamp éérst de Mongol Leader en val dán pas aan. Zo verdien je gelijk twee punten. Die stances zijn een belangrijk onderdeel van het vechtsysteem in Ghost of Tsushima, want ze zijn effectief tegen verschillende soorten vijanden.

©GMRimport

Buig bij bordjes

Overal op Tsushima staan bordjes met daarop een buigende samoerai. Wanneer je op die plek zelf een buiging maakt, door op de touchpad omlaag te vegen, gebeurt er iets leuks. Nee, je wordt er niet sterker van en krijgt ook geen nieuwe kostuums, maar doe het nou maar gewoon. Het is een leuke interactie met de toch al zo prachtige spelwereld. En dat is een mooi bruggetje naar de laatste tip.

©GMRimport

Maak veelvuldig gebruik van de fotomodus

Doe jezelf een plezier en maak gebruik van de fotomodus. Sta af en toe eens stil en geniet van het prachtige uitzicht. Experimenteer vervolgens met de heerlijke opties van deze fotomodus. Voeg dwarrelende blaadjes toe en verander het weer of zelfs het tijdstip van de dag. Zie je een prachtig vergezicht en denk je ‘oh, dit zou er tof uitzien bij zonsopkomst’? Pas dan gewoon lekker het tijdstip aan. Je zult ook zien dat het niet uitmaakt of de zon nou opkomt, dat de maan het landschap verlicht, of dat het ontzettend stormt: Ghost of Tsushima ziet er eigenlijk altijd prachtig uit.

©GMRimport

Lees ook onze review:Ghost of Tsushima is de ultieme samoeraifantasie

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld
Nieuws

Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Dat zijn een hoop bezorgde pakketjes

Het in 2019 uitgekomen Death Stranding is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte bedenker Hideo Kojima bekend via social media. De game is al sinds november 2019 verkrijgbaar, maar was in eerste instantie alleen op PlayStation 4 beschikbaar. Inmiddels is de game ook op PlayStation 5, pc, Xbox Series-consoles, Mac en smartphones speelbaar.

Vervolg Death Stranding 2: On the Beach staat gepland voor een release op 26 juni, zo werd onlangs bekendgemaakt. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

De eerste Death Stranding is de eerste game die Kojima ontwikkelde met zijn studio Kojima Productions nadat hij de banden brak met uitgever Konami, waar hij de Metal Gear-reeks voor ontwikkelde. Het spel biedt een uniek concept, waarbij spelers door een post-apocalyptisch landschap lopen om pakketten te bezorgen. Zoals gebruikelijk bij games van Kojima worden gameplaysegmenten afgewisseld met soms langdurige filmpjes waarin vooral het verhaal en dialogen centraal staan.

Michel Musters beloonde Death Stranding in 2019 met een 9,5 op Gamer.nl: "Met Death Stranding behandelt Hideo Kojima grote thema’s als het hiernamaals, ouderschap, de connectie tussen mensen en zelfs klimaatverandering en het uitsterven van de mensheid. Hij brengt dit alles op even fabuleuze als verwarrende wijze in beeld. De kerngameplay – het vervoeren van pakketjes en ondertussen je evenwicht zien te bewaren – lijkt in eerste instantie tegenstrijdig simpel. Klikt het eenmaal, dan biedt het concept oneindig veel voldoening. Gecombineerd met de online functies die in de campagne zijn geïntegreerd, resulteert het in een van de meest unieke virtuele ervaringen ooit."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'
Nieuws

The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'

Ontwikkelaar geeft zijn mening over het einde van de eerste game

The Last of Us-ontwikkelaar Neil Druckmann heeft zich voor het eerst uitgesproken over een belangrijk plotpunt uit de gamereeks: wat hem betreft heeft Joel "de juiste keuze gemaakt".

Let op: Hierna volgen grote spoilers voor de eerste The Last of Us-game en het eerste seizoen van de gelijknamige HBO-serie.

In The Last of Us wordt het meisje Ellie naar een groep genaamd de Fireflies gebracht. Ellie is namelijk immuun voor een virus dat de gehele mensheid treft. De Fireflies zijn van plan om Ellie te opereren om er zo achter te komen of er een medicijn voor het virus gemaakt kan worden, maar zijn wel genoodzaakt haar te doden. Joel, de man waarmee Ellie de reis naar de Fireflies heeft afgelegd, besluit op het laatste moment echter de Fireflies te doden, Ellie te redden en haar zodra ze wakker wordt uit haar narcose te vertellen dat ze niets voor de mensheid kon betekenen.

Dit einde van The Last of Us heeft al jaren discussie bij gamers opgeleverd - heeft Joel de juiste keuze gemaakt? Regisseur Neil Druckmann heeft nu tegen IGN verteld dat hij van mening is dat Joel dat inderdaad heeft gedaan. "Ik geloof dat Joel de juiste keuze maakte. Als ik Joel was geweest, hoop ik dat ik ook zou kunnen doen wat hij deed om mijn 'dochter' te redden."

Craig Mazin, die samen met Druckmann de HBO-verfilming runt, geeft iets meer nuance. Ook hij geeft aan dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou doen. "Maar ik zou graag denken dat ik het niet zou doen. Dat is ook juist het interessante moraal van het verhaal. En daarom is het einde van de eerste game zo spraakmakend en geweldig."

Het tweede seizoen van The Last of Us verfilmt het in 2020 verschenen The Last of Us: Part 2, dat zich vier jaar na de eerste game afspeelt. In de serie zit er echter vijf jaar tussen het eerste en tweede seizoen. De game wordt in ieder geval opgedeeld in meerdere seizoenen, al is nog niet bekend hoeveel precies. Het tweede seizoen bestaat uit zeven afleveringen. De eerste aflevering verschijnt op 14 april op HBO Max.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!