Times-columnist: "Ik haat videogames" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Sinds het verschijnen van het Byron-rapport zijn videogames weer een heet hangijzer geworden in de Britse pers. De tendens in de artikelen van onder andere de Daily Mail en de Daily Telegraph is dat videogames slecht zijn en dat ze teleurgesteld zijn in het rapport dat geen censuurmaatregelen voorstelt maar alleen een nieuw cla ificatiesysteem en betere naleving ervan. Giles Whittell van The Times gaat echter het verst in zijn betoog tegen videogames.

Whittell draait er niet omheen. "Ik haat videogames". Hij ziet geen reden om zichzelf eerst in de materie te verdiepen om een oordeel te vellen. "Ik heb er een hekel aan verteld te worden om mezelf er eerst in te verdiepen voordat ik ze beoordeel. Het voelt alsof mij verteld wordt eerst drugs te gebruiken en een tienerzwangerschap te ondergaan, voordat ik ze mag beoordelen."

"Dit is niet omdat er iets verkeerd is aan videogames, heroïne of tienerouders. [...] Het gaat erom dat, vergeleken met al het andere dat een kind in zijn leven kan doen, videogames, heroïne en tienerzwangerschap een gigantische verspilling van tijd zijn."

Zijn hele betoog kun je lezen op de website van The Times.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou