The Elder Scrolls III: morrowind review door mattiebo | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Morrowind is de voorloper van de overbekende RPG oblivion. Het is dus mi chien een beetje vreemd dat ik nou nog een review schrijf over een game waar al lang een vervolg op is.

Ik doe dit nou toch omdat ik morrowind op een heleboel punten zelfs beter vind dan oblivion. Ja je leest het goed, bij oblivion hebben ze een heleboel nieuwe dingen toegevoegd maar ook een heleboel dingen overboord gegooid.

Een paar voorbeelden:

bij oblivion zijn de melee battles enkel en alleen opgebouwd uit slaan, harder slaan en blokken. Bij morrowind kan je altijd kiezen uit 3 verschillende aanvallen; schuin van boven slaan (werkt het beste met een axe of ander blunt wapen) van links naar rechts en omgedraaid slaan (blunt of zwaard) en recht naar voren stekend (werkt slecht met een blunt maar is uitermate goed met een SPEER of zwaard)

Zoals hierboven te lezen heb ik het over een speer. Die zijn niet in oblivion te vinden maar in morrowind is het gewoon een goed wapen met zijn eigen plus en minpunten. Zo zijn er ook veel meer ranged wapens in morrowind; je hebt werpsterren, dartpijlen en bolts in alle soorten en maten. Ja inderdaad.. ook bolts. Want er zitten ook kruisbogen in de game die jammer genoeg bij oblivion zijn verwijderd. Ook heeft morrowind meerdere soorten harna en. Het heeft bijv. ook nog de kla e medium armour, met ook weer 6 verschillende armours.

Tot zover de vergelijking met oblivion die ik toch even wou maken om te laten zien dat een vervolg echt niet altijd uitgebreider hoeft te zijn, soms zelfs minder uitgebreid zoals te zien.

De game begint op een schip waar je je naam je cla , je ras en je birthsign moet invullen. Bekende kost op het RPG gebied. Uiteraard heeft ieder ras en klas weer voor en nadelen, iets wat niet in iedere RPG zijn de birtsign's. Dit is typisch elder scrolls. Ook de birth signs hebben effect op je char. Ze geven je bijv. extra spreuken of laten je resistent zijn tegen vergif of bepaalde ziektes.

Eenmaal alles ingevuld ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Als je er zin in hebt kan je iedereen uitmoorden (niet aan te raden op lage levels), je kan beginnen met de hoofdquest of gewoon wat leuke side quests aannemen. En hier komt de kracht van morrowind; Er zijn letterlijk honderden zo niet duizenden side quests in het spel. Om alle quests te completen moet je minstens 300 uur spelen.. en dan heb je nog niet eens alle grotten en tombes geraid. En raiden kun je in morrowind. Er zijn niet alleen meer dan 20 verschillende harna en, er zijn ook honderden verschillende artefacten met allemaal verschillende krachten.

Kortom, teveel om op te noemen. Het is een game die je oneindig kan blijven spelen.

Er is wel 1 minpuntje maar die valt in het niet met alles; de graphics zijn niet van hoog niveau. Maar dat komt omdat de game al 5 jaar oud is. Maar de gameplay maakt alles weer goed. Die vind ik zelfs beter dan oblivion. Dus als je de lelijke graphics voor lief neemt. Heb je voor 5 euro naar mijn mening één van de beste spellen ooit gemaakt in huis gehaald.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou