The Division 2 tips en tricks
Nieuws

The Division 2 tips en tricks

The Division 2 is uit en voor beginnende spelers kan de game nogal overweldigend zijn. Washington D.C. is gigantisch en je wordt overladen met systemen en icoontjes. Om je op weg te helpen zetten we een aantal handige tips en tricks voor je op een rij.

Kies je skills afhankelijk van je speelstijl

Na je kennismaking met de Base of Operations in het Witte Huis word je direct geconfronteerd met een lastige keuze. Je kunt namelijk kiezen uit acht verschillende skills (Pulse, Drone, Chem Launcher, Hive, Seeker Mine, Turret, Firefly en Shield) en als beginner kan dit vrij overweldigend zijn. Toch is het belangrijk om ze allemaal even te bekijken en in het achterhoofd te houden wat je speelstijl is. Speel je alleen, dan kun je de vuurkracht van de Drone en Turret wel gebruiken. Als teamspeler zijn de Chem Launcher, Shield en Pulse wellicht handige keuzes, omdat je zo waardevoller bent voor je team.

Er is geen man overboord als je spijt krijgt van je keuze, want nog belangrijker zijn de drie tot vier specialisaties binnen de skills. Deze mods kunnen van je aanvallende skill een defensieve skill maken en de gameplay dus drastisch veranderen. Zo maakt de Tactician bijvoorbeeld een vijandspotter van de Drone en kun je teamgenoten automatisch reviven met de Reviver-mod voor de Hive. De officiële website van The Division 2 legt elke skill netjes uit, dus neem vooral even een kijkje als je twijfelt. Vergeet trouwens niet je tweede skill in te stellen in het menu, want dat gebeurt niet automatisch.

©GMRimport

Bezoek safehouses

Als je de eerste The Division hebt gespeeld weet je waarschijnlijk al dat safe houses belangrijk zijn, maar als beginner zie je ze wellicht over het hoofd. Ten eerste zijn het handige fast travel-punten, en gezien de omvang van Washington D.C. is dat geen overbodige luxe. Daarbij kun je ook informatie over het desbetreffende district opvragen, waardoor er allerlei nieuwe icoontjes op de kaart verschijnen met zeldzame loot als SHD Caches. Doe dit vooral dus even voordat je de omgeving gaat uitkammen, want het scheelt een hoop zoekwerk. Tot slot kun je andere spelers zoeken in safe houses om samen te free roamen, en dat is wel zo gezellig.

Mik op pantser

The Division staat erom bekend dat je soms vijftien magazijnen moet legen op eindbazen en in dit vervolg is het niet veel anders. Om je tegemoet te komen heeft ontwikkelaar Massive Entertainment vijanden met losse pantserstukken toegevoegd, die kapotgaan als je er lang genoeg op schiet. De truc is dus om hun zwakke plekken bloot te leggen door te focussen op een bepaald stuk pantser, om vervolgens vernietigende schade toe te brengen. Alle minder imposante slechteriken hebben trouwens ook zwakke plekken, bijvoorbeeld een rode tas met granaten of de knieën van die maniakken die op je af komen rennen. Een gele hit marker geeft aan als je een zwakke plek raakt, dus hou die in de gaten.

©GMRimport

Voltooi projecten

In de Base of Operations en in nederzettingen kun je projecten voltooien. Project Officers zijn eenvoudig te missen tussen de wirwar van iconen en we begrijpen dat je liever rechtstreeks doorgaat naar de volgende missie, maar toch zijn ze meer dan de moeite waard. Het voltooien van projecten levert namelijk veel ervaringspunten en blauwdrukken op, waarmee je zeldzame uitrusting en wapens kunt craften. Een leuk detail is daarbij dat nederzettingen fysiek uitbreiden na het voltooien van projecten. Soms is een project voltooien slechts een kwestie van grondstoffen of andere spullen doneren en soms moet je een probleem in de buurt oplossen of spullen verzamelen. Kleine moeite, groot plezier dus.

Ga slim om met wapens

Als je vaker loot-shooters hebt gespeeld weet je dat het niet slim is om direct wapens aan te schaffen of te craften. De progressie in de eerste paar uur is zo rap dat je gekochte schietijzers vrijwel direct weer waardeloos zijn, dus kun je daar beter mee wachten. Een andere manier om slim om te gaan met wapens is het craften van weapon mods, die je nu slechts een keer hoeft te maken en in kunt stellen op meerdere wapens. Check vooral goed de beschrijving van de mod voordat je je zuurverdiende grondstoffen uitgeeft, want hoewel een extra grip op je geweer wonderen doet voor je precisie, kan het andere statistieken verminderen.

©GMRimport

Dit is een aantal handige tips voor als je The Division 2 gaat spelen. Mocht je willen weten wat wij tot nu toe van de game vinden, check dan Berts review in progress. Hou daarnaast de website in de gaten voor de uitgebreide review.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld
Nieuws

Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld

Diverse gratis updates en drie betaalde uitbreidingen op komst

Deep Silver en Warhorse Studios hebben bekendgemaakt welke content Kingdom Come Deliverance 2-spelers in de loop van het jaar voor de game kunnen verwachten.

Zo zal aankomende lente een aantal gratis updates verschijnen, waaronder een 'kappersfeature' om het uiterlijk van het hoofdpersonage te veranderen, een Hardcore-modus voor nog meer uitdaging en paardenraces. Gedurende de rest van het jaar zullen er diverse gratis updates uitkomen om de game te verbeteren.

In de loop van de zomer verschijnt de betaalde uitbreiding 'Brushes with Death'. Hierin helpt hoofdpersonage Henry een artiest met een twijfelachtig verleden. Ook in het najaar volgt een betaalde uitbreiding, ditmaal met de naam 'Legacy of te Forge', waarin spelers de smidsafkomst van Henry verkennen. Tot slot zal ook volgende winter een betaalde uitbreiding verschijnen in de vorm van 'Mysteria Ecclesia', waarin spelers de intriges van het Sedlec-klooster achterhalen.

De hierboven genoemde betaalde uitbreidingen maken onderdeel uit van de uitbreidingspas van de game, die ook bij de Gold Edition van het spel zit. Deze Gold Edition kost 79,99 euro.

Kingdom Come Deliverance 2 is het vervolg op de in 2018 verschenen eerste game en laat spelers terugkeren naar het Centraal Europa van de vijftiende eeuw - de game speelt zich na het eerste deel af. Spelers besturen Henry, de zoon van een smid, die in een duizelingwekkend verhaal van wraak, bedrog en zelfontdekking terechtkomt.

De game speelt zich af in het Boheems Paradijs, een echte locatie die nog altijd bezocht kan worden in de Tsjechische Republiek. Zo zijn er het majestueuze Kasteel Trosky en de mijnstad Kutná Hora. Het gameplayconcept van het origineel, waarin de wereld realistisch op de acties van de speler reageert, blijft intact. Wel is het vechtsysteem op de schop gegaan, en zijn er nu ook nieuwe wapens voor op afstand, zoals kruisbogen en vroege vuurwapens.

Kingdom Come Deliverance 2 komt op 4 februari naar pc (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Onlangs bleek nog dat het spel volgens de makers het langste script voor een game ooit heeft.

Marvin Toepoel ging onlangs aan de slag met de game, zoals te lezen valt in de preview: "De rijke natuur van Bohemen komt nog veel beter tot zijn recht dan in het eerste deel, met dank aan sterk verbeterde graphics en belichting. Het geheel draait op PS5 soepel op 60 fps. Vanaf minuut één is ook duidelijk dat Warhorse Studios KCD2 een stuk beter heeft afgewerkt dan zijn voorganger. Npc’s bewegen natuurlijker en het handjevol bugs dat we tegenkomen is zo minimaal dat je goed op moet letten om er überhaupt iets van mee te krijgen (op twee crashes na). Waar deel één na zijn release nog maanden aan patches nodig had, lijkt het vervolg al voor release in een betere staat te verkeren."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Amerikaans importtarief op Mexico kan gameprijzen verhogen
Nieuws

Amerikaans importtarief op Mexico kan gameprijzen verhogen

Veel fysieke games die in de VS worden verkocht, worden in Mexico geproduceerd

Het importtarief dat de Verenigde Staten op in Mexico gemaakte producten gaat leggen, kan er voor zorgen dat de prijs van games gaat stijgen - uiteindelijk mogelijk zelfs mondiaal.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven vanaf februari een handelstarief van 25 procent op producten uit Canada en Mexico te leggen die in de VS verkocht worden. Dat zou kunnen betekenen dat deze producten qua prijs gaan stijgen in dat land, om er voor te zorgen dat bedrijven deze tarieven kunnen betalen zonder in te leveren op hun verdiensten.

Mat Piscatella, de over het algemeen goed geïnformeerde executive director van gamemarketonderzoeksinstelling Circana (NPD), claimt dat deze importtarieven een negatief effect op gameprijzen kunnen hebben. Veel fysieke games die in de Verenigde Staten worden verkocht, worden namelijk in Mexico samengesteld.

Dit zou dus als effect kunnen hebben dat gameprijzen omhoog gaan - zowel voor fysieke als digitale games, aangezien gamebedrijven de prijzen van digitale games mogelijk gelijk zullen willen houden met fysieke games. Om de situatie overal gelijk te houden, is het mogelijk dat uitgevers de prijzen wereldwijd verhogen. De importtarieven kunnen er volgens Piscatella ook voor zorgen dat er minder games fysiek zullen uitkomen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!