The Darkness: tentakelspektakel | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Een van de leukste onderdelen van The Darkne is het spelen met tentakels. Maar er zijn meer boeken, spellen en films die zich focu en op deze flexibele organen. We hebben een aantal opmerkelijke voorbeelden eruit gepikt. Leest u even mee? O ja, voor ik het vergeet: niet alles is even geschikt voor de allerkleinsten onder ons. The Darkne

Het is ten slotte de featuregame van deze week, dus daarom beginnen we ook maar gelijk met The Darkne . In de game zul je al snel controle krijgen over de Darkne , een oude demonische kracht die ontluikt op je eenentwintigste verjaardag. Deze kracht kun je voeden door in het donker te blijven en door harten van gedode vijanden op te eten. En die krachten die wil je maar al te graag voeden, want de slachtingen die je ermee aan kunt richten zijn gruwelijk en geven veel voldoening.

Eén van de Darkne -powers die gepaard gaan met je tentakels, is de Creeping Dark: een soort slang waarmee je door levels kunt kruipen en vijanden kapot kunt bijten. In het begin zal Creeping Dark niet zo ver kunnen kruipen en zeer slecht tegen licht kunnen; later kun je er honderden meters mee kruipen en hele gebieden schoonvegen. Een andere kracht is de Demon Arm, een tentakel waarmee je vijanden doorboort, lichtbronnen kapot mept en zware objecten mee beweegt. Je kunt zelfs lichamen hooghouden met je tentakel, of ze gewoon meters de lucht in smijten. Je hoort het al: het gebruik van tentakels is dus niet alleen enorm handig, maar ook nog eens enorm cool!

Day of the Tentacle

29 juni mag dan wel de dag van The Darkne zijn, jaren geleden was er al een Day of the Tentacle! In deze kla ieker van Lucas Arts zijn het de Tentacles onder leiding van oppertentakel Purple Tentacle (welke naar aanleiding van het drinken van vervuild water de behoefte krijgt om de wereld te veroveren) die de touwtjes in handen hebben. Niet letterlijk natuurlijk, want hoewel het paarse tentakel armpjes heeft gekregen, kan hij er nou ook niet zoveel mee doen. Toch moeten de cartooneske tentakels niet onderschat worden: het paarse aanhangsel weet hoofdpersonen Bernard, Hoagie en Laverne behoorlijk onder controle te houden. Knap werk voor een tentakel die zich met moeite vooruit weet te krijgen.

Salazar uit Resident Evil 4

Als er één game is waarvan het niet meer dan logisch is dat er minstens één tentakel in zit, dan is het Resident Evil 4. En ja hoor, de tentakels zijn van de partij. In zijn gewone gedaante is Ramon Salazar een zielig dwergje, maar dan heb je buiten zijn... tentakelverschijning gerekend! Salazar is zo laf om zichzelf in te pakken in een walgelijk organisme met gigantische tentakels. De held Leon Kennedy zal dan ook rondzwiepende tentakels moeten ontwijken en eerst het oog op één van de tentakels kapot moeten schieten voordat er met deze eindbaas af kan worden gerekend.

Het tentakelmonster uit Half-Life 1

Eén van de grootste schrikmomenten in het oude vertrouwde Half-Life was het moment waarin je een enorm tentakelmonster tegenkomt die zich verschuilt in een blast pit. Wie herinnert zich niet het eindeloze gebeuk van de tentakels op de metalen grond en de snelle dood wanneer je in aanraking komt met diezelfde flexibele organen? Menig gamer heeft er nog nachtmerries van, en geef ze eens ongelijk: dat tentakelmonster WAS ook eng! Gelukkig was-ie minder eng nadat je hem gefrituurd had, dat dan weer wel.

Cthulhu

Cthulhu (onder vrienden ook wel bekend onder de naam Tulu, Cthulu, of Ktulu) is een fictieve, monsterlijke godheid in de Cthulhumythos van horrorschrijver H.P. Lovecraft. Cthulhu, die miljoenen jaren geleden op aarde terechtkwam, wordt beschreven als een kolo aal wezen dat zijn tijd doorbrengt in de verzonken stad R'lyeh. Cthulhu werd talloze keren vermeld door andere artiesten in de literatuur, muziek, televisie, film en computerspelen. Zoals je kunt zien, heeft deze vrolijke snuiter een hele mooie collectie aan tentakels aan zijn voorhoofd hangen. Niet iemand die je over het hoofd zou zien in ieder geval. Eervolle vermelding is er ook voor Davy Jones van de Pirates of the Caribean-reeks, die samen met zijn huisdier de Kraken prima vriendjes zouden kunnen zijn met Cthulhu.

War of the Worlds

Driepoten (Of Tripods in het Engels) zijn fictieve buitenaardse wapens uit H. G. Wells sciencefictionroman The War of the Worlds. In dit boek worden de machines gebruikt door buitenaarde wezens om de Aarde aan te vallen. De Driepoot heeft vier tentakels die voornamelijk worden gebruikt om mensen te vangen. De hittestraal bevindt zich boven op de driepoot als een ronde spiegel op een metalen arm. De zwarte rook wordt losgelaten uit de tentakels als een mist. Verder heeft deze versie van de driepoot een kooit achterop om gevangen mensen in te vervoeren.

 

Ook in Steven Spielbergs variant op The War of the Worlds komen de Driepoten weer veelvuldig aan bod. In zijn versie hebben de driepoten tentakels om mensen te vangen, en twee kooien onder aan de machine om ze tijdelijk in vast te houden. Echter, hier zjin de tentakels nog wel een tikkeltje gevaarlijker: deze tentakels doen ook dienst als pipet om direct het bloed van een slachtoffer af te tappen. Jummie!

Tentakelverkrachtingen

Sorry, wat?

Ja... serieus. Tentakelverkrachtingen. Geen geintje.

Wat je hier onder moet verstaan? In feite is Tentacle rape, zoals de Engelsen noemen, een concept wat je vooral zult aantreffen in sommige horror hentai. Deze Japanse animaties draaien met name om tentakelcreaturen die arme hulpeloze vrouwen (of in sommige gevallen, ook mannen) penetreren. Andere vormen van tentacle rape is vernedering of bondage, waar het slachtoffer vastgetekend is door de vele tentakels.Dit bizarre fenomeen is overigens niet erg nieuw: het bestond al ver voordat er geanimeerde porno was. Een van de meest bekende voorbeelden (en naar het schijnt de eerste) is een Hokusai genaamd The Dream of the Fisherman's Wife. Op dit 'kunstwerk' zien we een vrouw welke op seksuele wijze verstrengeld is met een paar... inktiv en. Het is maar waar je geil van wordt, maar geloof ons: er zijn meer mensen die hier op kicken dan je zou verwachten. Mi chien is het wel iemand bij jou in de buurt? Je beste vriend(in) mi chien? Of je oom? Of toch je moeder? Je weet het niet...Nu rest ons de vraag: wat vind jij erger/enger? Tentakelpenetraties in het hart, of in bepaalde gaten waar het zonnetje normaliter niet schijnt? Wij zijn erg benieuwd...
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou