The Darkness: alles over de voice-cast | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In het eerste artikel van onze featureweek over het veelbelovende The Darkne trappen we af met een overzicht van de personages in het spel, inclusief bijbehorende stemacteurs.

Het kan soms raar lopen. Wist de Zweedse ontwikkelstudio Starbreeze voorheen alleen maar baggergames te maken, opeens zagen ze het licht en kwamen ze met een spin-off van de Riddick-films genaamd The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay op de proppen. Eigenlijk klopte alles aan dat spel: de verhaallijn zat zeer goed in elkaar, grafisch zag het er puik uit, de gameplay was tof uitgewerkt en het geluid, en dan in het bijzonder de voice-acting, verraste vriend en vijand. Menig bekend (stem)acteur had namelijk een bijdrage geleverd aan het spel, waaronder uiteraard Vin Diesel als Riddick zelf.

Nu, drie jaar later is het tijd voor Starbreeze's tweede megaproject: de 'vergaming' van de donkere stripreeks The Darkne . Gelukkig voert Starbreeze hetzelfde kunstje opnieuw uit: het spel zit tjokvol bekende (goed, en ook minder bekende, dat dan weer wel) stemacteurs. Alvast een klein overzicht van de belangrijkste en/of meest opvallende personages en de bijbehorende stemmen.

Jackie Estacado, vertolkt door Kirk AcevedoWie is hij?

Jackie is het hoofdpersoon van het verhaal en is gezegend (of gedoemd, het is maar hoe je het bekijkt) met de gaven van The Darkne . Hoewel hij nog maar net 21 is, deinst hij nergens voor terug, zeker niet voor zijn oom Paulie Franchetti. In het begin van het spel is Jackie nog in dienst van zijn oom, maar al gauw blijkt dat alles anders gaat lopen. Het hoofd van de Franchetti-familie ziet Jackie namelijk liever gaan dan komen en heeft daarom een 'hit' op hem geregeld. Met andere woorden: je eens zo lieve oom wil je uit de weg ruimen, koste wat het kost. Gelukkig is er The Darkne nog, die je een handje (of liever een tentakel) of twee zal helpen in deze bloederige strijd.

Waar moeten we Kirk van kennen?

Hoewel Kirk Acevedo niet bepaald een grote naam is in Hollywood, is zijn rijtje van films, maar vooral tv-series, helemaal niet slecht te noemen. Grote producties waren onder andere de tiendelige serie 'Band of Brothers', waar Kirk de rol van Joe Toye op zich nam. Ook een grote rol in gevangenisreeks 'Oz', 'Law and Order' en zelfs een klein rolletje in '24' mocht Kirk op zijn conto schrijven. Geen acteur die je in elke film zal aantreffen dus, maar dat betekent niet dat Kirk niet de stem van Jackie kan doen: zijn typische New Yorkse accent past er perfect bij.

Jenny Romano, vertolkt door Lauren AmbroseWie is zij?

Jenny is het vriendinnetje van Jackie en ze is al sinds haar jeugd helemaal verzot op hem. Dit geldt andersom ook voor Jackie: hij wil haar wat er ook gebeurt, beschermen tegen alles. Met die reden heeft hij Jenny dan ook nooit verteld wat hij in het dagelijkse leven doet.

Waar moeten we Lauren van kennen?

Ook de opvallend roodharige Ambrose is geen actrice die gauw op elke filmposter waar ook ter wereld te vinden is. Haar grootste rol is echter die van Claire Fisher, de dochter van een begrafenisondernemer uit de serie 'Six Feet Under'. De rest zijn niemendalletjes of programma's die in Europa totaal niet bekend zijn.

Uncle Paulie Franchetti, vertolkt door Dwight SchultzWie is hij?

In tegenstelling tot de meeste ooms, is deze Paulie Franchetti allesbehalve een lieve man. Temperamentvol, intolerant en gewelddadig zijn slechts een kleine greep uit het karakter van deze spaghettivretende maffia baas. Uncle Paulie is er op uit om Jackie te vermoorden en zal geen enkele kans onbenut laten om dit te bewerkstelligen. Uitkijken dus voor deze man, die gevreesd wordt door vriend en vijand…

Hey, de naam Dwight Schultz komt me wél bekend voor…?

En terecht! Als kapitein H.M. “Howling Mad” Murdock uit de jaren tachtig hitserie 'The A-team' wist Dwight het al zover te schoppen als een opvallend acteur die heel wat generaties wist te vermaken met zijn gestoorde manier van spelen. Hoewel hij hier en daar nog wel wat heeft bijgeschnabbeld in de televisiewereld (in het bijzonder in Star Trek, als Barclay), is Dwight de laatste jaren bekend geworden als een respectabel en gevestigd stemacteur. Een flinke greep uit zijn CV.: Fallout2, Baldur's Gate II, Tenchu 2, Everquest II,, The Chronicles of Riddick, Psychonauts, Gun en recentelijk het derde deel van Pirates of the Caribbean. Dat hier nog maar vele games mogen volgen.

Capt. Edward 'Eddie' Shrote, vertolkt door James MathersWie is hij?

Nog zo'n badguy is Shrote. Dit hoofd van het politiekorps neemt het niet zo nauw met de wet en laat zich maar al te graag omkopen door de Franchetti-familie. In ruil daarvoor is Paulie onaantastbaar voor de politie, waardoor hij kan doen wat hij wil. Wil je dichterbij Paulie komen, dan zul je eerst achter Shrote aan moeten gaan. Al zal dat niet bepaald gemakkelijk gaan als je weet dat deze politiechef een heel korps achter zich heeft staan.

Waar moeten we James van kennen?

Alleen de grootste televisieverslaafden zouden hem onmiddellijk herkennen (al lijkt het zelfs dan een onmogelijke opgave te zijn!). Mathers heeft weliswaar in heel wat series gespeeld, maar dit waren altijd maar kleine (bij)rollen voor slechts één aflevering. Niet bepaald iets wat potten doet breken dus. Zijn grootste rol was echter die in 'Melrose Place': James mocht maar liefst vijf keer in de serie een sheriff, wachter of deputy spelen. Mi chien dat hij daarom aangenomen was als chef van het politiekorps in New York, wie zal het zeggen?

Anthony Estacado, vertolkt door Kirk BaltzWie is hij?

Door omstandigheden die wij nu uiteraard niet verklappen kunnen we niet al teveel kwijt over dit personage, maar laat het duidelijk zijn dat Anthony jouw opa is die… ach, je komt er zelf nog wel achter. Opa Estacado is in ieder geval van een andere wereld, dat is een ding wat zeker is.

Waar moeten we Kirk Baltz van kennen?

Opnieuw een onbekende acteur in het rijtje, maar ook hier geldt dat bekendere namen niet bepaald eerder garantie geven op prima voice-acting. Baltz speelde eerder in films als 'Face/Off', 'Dances with Wolves' en 'Natural Born Killers', maar zijn grootste, of eigenlijk meest memorabele (en waarschijnlijk ook meest gruwelijke) rol was die van politieagent Marvin Nash in Quentin Tarantino's échte debuut voor het grote publiek, 'Resevoir Dogs'.

The Darkne , vertolkt door Mike PattonWie, of beter gezegd, wát is hij?

Vies, duister, angstaanjagend: The Darkne is alles wat je niet graag aan de telefoon wil horen als je 's nachts badend in het zweet wakker wordt van een levensechte nachtmerrie! Dit buitengewoon vreemde verschijnsel geeft Jackie de krachten om flink huis te houden met enorme tentakels, maar heeft ook een eigen wil. Kijk dan ook niet raar op als The Darkne tegen je aan begint te brullen als hij het niet eens is met wat jij aan het doen bent. Dankzij The Darkne kun je onder andere Darklings oproepen, gebruik maken van de tentakels om mensen op te pakken of zwarte gaten te maken, waar vijanden in opgezogen kunnen worden. Waar ze heen gaan? Een enkeltje hel, de plek waar The Darkne vandaan lijkt te komen, The Otherworld.

Waar moeten we Mike van kennen?

Van de muziek! Van Faith No More bijvoorbeeld. Of Mr. Bungle. Tomahawk. Fantômas. Of toch Peeping Tom. Niet echt wat je noemt doorsnee bandjes, want Patton weet met zijn variatie aan vocale technieken en stijlen eigenlijk van alle genres wat mee te pikken in zijn muziek. Of het nou Death Metal-grunts zijn, het zogenaamde 'Scat Singing', beatboxing of gewoon hard krijsen, Patton weet het zonder enkel probleem uit zijn strot te krijgen. Dat merk je ook wel als je The Darkne aan het spelen bent en je ineens wordt toegesproken door diezelfde Darkne : Patton's stem gaat van hoog naar laag of van een zwaar gegrom naar pieperig geschreeuw. Apart? Mi chien. Maar dat het er helemaal bijpast, staat vast!

Last, but certainly not least: de vier Darklings!Richard StevenHorvitz - Berserker DarklinDee BradleyBaker - Insane DarklinggJenniferDarling - Gunner DarklingFredTatasciore - Kamikaze DarklingTot slot nog even de vier Darklings die je op kunt roepen met je Darkne -krachten. Deze stemmetjes kun je nog het beste omschrijven als grappig; het is dan ook niet zo gek dat al deze vier stemacteurs nagenoeg alleen maar bezig zijn met het inspreken van animatieseries en computerspellen. Richard Horvitz bijvoorbeeld, bij de serie 'Invader Zim'. Of Dee Bradley Baker, die meedeed aan 'Spongebob Squarepants', 'The Fairly Odd Parents' en 'Avatar'. Of Jennifer Darling in talloze Disney- en Dreamworks-producties. Of Fred Tatasciore in 'Family Guy'. Goed, je hebt het wel door; de lijsten zijn haast eindeloos.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou