The Darkness: Alles over de Darklings + video's | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Curieus genoeg komen er op 29 juni twee games uit waarin kleine, kwaadaardige wezentjes een hoofdrol spelen. Enerzijds is er Overlord van de Delftse ontwikkelaar Triumph Studios. Maar er is ook het magnifieke The Darkne , waarin je de beschikking hebt over Darklings. Hoog tijd om meer te weten te komen over deze wezentjes dus!

De Darklings in The Darkne zijn vooral een leuke toevoeging op de brute vuurwapengevechten en verwoestende Darkne -krachten. Toch komen deze demoontjes uitermate goed van pas in allerhande situaties. Je wekt ze tot leven uit openingen in de grond, die zichtbaar zijn wanneer je de Darkne hebt geactiveerd. Je drukt simpelweg de knop naar wens in en één van de vier Darklings komt met een mooie kreet uit het gat springen. Je bestuurt de Darklings vervolgens met vierkantje (op de PS3) of X (op de Xbox 360).

De Darklings zorgen in The Darkne , samen met de hilarische telefoongesprekken die je dankzij de collectables voert, voor de humoristische twist aan het geheel. Zo zullen ze vaak onzinopmerkingen maken zoals "I like penguins!", "Let's kill a commie!" of "There's mud in your eye!" Ook zullen ze de familie van de zojuist vermoorde vijanden condoleren om vervolgens op een lijk te pi en of er een beetje aan knagen of het wegschoppen. Het ziet er allemaal heel leuk uit en alleen al daarom zijn de Darklings een toegevoegde waarde.

Uiteraard zijn de Darklings niet voor jan met de korte achternaam aanwezig, maar zijn ze er om je te a isteren in je queeste tegen alle slechteriken. Het handige is vooral dat ze een goede toevoeging vormen op je wapenarsenaal en je Darkne Powers. Bovendien kun je helemaal spelen zoals je wilt: je kunt de hele game lang de Darklings meevoeren (je kunt er slechts één van elk type hebben, dus vier in totaal) of je kunt ze helemaal niet gebruiken. Vast staat dat ze behalve de fun factor ook behoorlijk wat kracht toevoegen. Er zijn vier verschillende Darklings.

Berserker Darkling

De Berserker Darkling is de eerste Darkling die je krijgt en zoals de naam al zegt gaat dit om brute kracht. Hij kan zware voorwerpen die je pad beletten wegduwen. Hij valt vijanden aan met een melee-aanval en heeft een wijde variëteit aan wapens (zie ook de screenshot-sectie op de gamepage). Hierdoor is hij wel enigszins kwetsbaar, omdat hij op de vijand af moet rennen voordat hij zijn aanval uit moet voeren. Echter, in de meest intense gevechten, waarbij vijanden dekking zoeken en zich ook op jou focu en, zal je Berserker Darkling zeker van nut zijn.

Gunner Darkling

Zoals de naam al zegt is de Gunner Darkling bemand met een... vuurwapen. En niet zomaar een vuurwapen maar een groot machinegeweer dat zij op haar rug meedraagt. Want jawel, het is een vrouwelijke Darkling waar we hier mee te maken hebben. En nog wel eentje die er lustig sigaren op los paft. Deze Darkling dient dan ook als extra vuurwapen en is soms ook handig omdat de Darkling sneller vijanden ziet dan jij, waarna je door haar spervuur aan kogels meteen ziet waar de vijand is.

Kamikaze Darkling

De Kamikaze Darkling voert, zoals de naam al zegt, een zelfmoordaanslag uit. In de huidige tijd is dat mi chien ietwat ongepast, maar het ziet er wel enorm humoristisch uit. Wanneer je het kleine demoontje met bomgordel en al op vijanden af ziet trippelen en hij maakt zijn geweldige sprong om vervolgens uit elkaar te knallen, dan is het moment nét voor de knal het leukst: je weet dat de aanval goed wordt uitgevoerd en dat de vijand één seconde later weg is. Heerlijk! De Darkling zal overigens ook ontploffen wanneer hij kapot wordt geschoten, zodat je nog kan hopen op wat collateral damage. Bovendien zal de Kamikaze Darkling zijn leven ook met genoegen opofferen om barricades op te blazen.

Lightkiller Darkling

De Darkling die je het laatste zult tegenkomen in de game (overigens heb je het grootste gedeelte van de game alle Darklings tot je beschikking) is de Lightkiller Darkling. Zoals zijn naam enigszins doet vermoeden, kan hij lichtbronnen vernietigen. Dit doet hij door middel van een elektronisch apparaatje dat stroomstoten afgeeft en dat hij meedraagt op zijn rug. Met dit apparaatje kan hij ook vijanden elektrocuteren. Het ziet er enorm lollig uit wanneer je Lightkiller Darkling op een vijand afloopt en een stroomstoot uitdeelt waarna de tegenstander met een kreet ter aarde stort.

Bovendien kun je gedurende de game outfits zoeken voor je Darklings. Zo vind je bijvoorbeeld een houthakkerspakje in een kamer waarin je een zijmi ie moet doen. Door deze pakjes worden je Darklings sterker en ze zien er bovendien een stuk komischer uit. Zorg dan ook dat je alle zes de tenues vindt. En have fun met de Darklings!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou