Super Mario Galaxy (hands-off) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Hoewel Mario Nintendo's grootste personage is (niet in formaat natuurlijk), heeft de loodgieter maar weinig games waar alleen hij centraal staat. Op de Nintendo 64 was er Super Mario 64, voor de Gamecube het ietwat tegenvallende Super Mario Sunshine en later dit jaar voor de Wii Super Mario Galaxy. Reggie Fils-Aime noemde Galaxy zelfs de eerste echte Super Mario-game sinds Mario 64. De verwachtingen zijn dus hoog. Wat kunnen we verwachten?

De grootste vernieuwing in de serie is allereerst dat het spel volledig in de ruimte afspeelt. Mario hopt van het ene naar het andere planeetje om daar problemen op te lo en en muntjes te verzamelen. Van de kleine planeetjes waar je binnen enkele seconden omheen gelopen bent, tot grote planeten vol met de vertrouwde platformelementen uit Super Mario 64. Heb je op een planeet genoeg sterren verzameld, wat meestal gebeurd door het voldoen aan een opdracht, opent er een stargate en kun je weer naar andere planeten springen.

Door het hoppen tu en de planeten kom je telkens weer in andere werelden terecht met andere vijanden en andere regels. De ene wereld heeft vrolijk groen gras met veel bloemetjes, terwijl de andere wereld weer onder water staat. De ene wereld wordt bewoond door een grote worm, terwijl op een andere wereld weer Bowser op je staat te wachten. Wat elke planeet wel gemeen heeft, is dat ze rond zijn. Je zult dus regelmatig op de kop lopen, net als de Chinezen doen.

De sterren in het spel dienen deze keer niet enkel voor nieuwe levens. Na honderd sterren krijg je nog altijd 1up, maar je kunt er ook voor kiezen om sterren af te schieten naar je vijanden. Zo krijg je minder snel een nieuw leven, maar het kan je wel uit krappe situaties redden. Mario zelf wordt bestuurd met de nunchuk, terwijl hij weer een aanval doet door te schudden met de afstandsbediening. De overige dingen gebeuren allemaal via de Wii-afstandsbediening

Hier komt ook direct de multiplayer kant van het spel aan te pas. De tweede speler komt namelijk niet fysiek zelf in de wereld terecht, maar heeft puur een helpende functie. Zo kan de tweede Wii-afstandsbediening sterren verzamelen en die vervolgens afschieten. Maar hij kan ook voorwerpen tegenhouden, zoals stenen die aan komen rollen. Zo wordt het spel duidelijk makkelijker als je letterlijk er een helpende hand bij hebt.

In een demo is Mario in een bijenwereld getoond. De belangrijkste vernieuwing daar was een speciale bijen-mushroom. Wanneer Mario die bruin/geel gestreepte champignon eet verandert hij in een heus bijtje. Met dat bijenpak krijgt hij allerlei mogelijkheden zoals vliegen. Hij moet oppa en voor water, want dan is hij direct zijn pak weer kwijt, maar kan wel weer op bloemetjes staan en via honingraten omhoog klimmen.

Super Mario Galaxy heeft alles in zich om Super Mario 64 waardig op te volgen. Een ogenschijnlijk complexe game, maar volgens Nintendo ook te spelen voor de newbies. Galaxy staat gepland voor 12 november in Amerika, dus de kans is groot dat ook wij het spel voor de kerst nog kunnen spelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou