Store Check - Replay Eindhoven | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Lay-out / locatie winkel

Het is even zoeken geblazen als je voor het eerst langs gaat bij de Replay in Eindhoven. De winkel staat eigenlijk net buiten het centrum tu en woonwijken. Vanaf het centraal station pak je een bus en ben je er binnen vijf minuten, dus een lange zit is het allerminst.

De winkel zelf is lekker ruim. Het is een rechthoek met schappen aan de zijkanten en de ka a achteraan, met in het midden van de winkel nog twee grote schappen. De winkel kan makkelijk een klant of tien hebben. Ruimte is dus geen probleem. De winkel is functioneel ingedeeld. Erg leuk zijn de schappen voor de Wii-games, die ook echt een Wii-design mee hebben gekregen. De Nintendo fan zal hier extra van genieten. Er is een DS om games op te spelen en een paar televisies waarop je elke game uit mag proberen.

Aanbod games

Het aanbod aan games is gemiddeld. Laten we maar met de deur in huis vallen – voor import ben je hier aan het verkeerde adres. Af en toe kom je bij de tweedehands games een verloren Japanse of Amerikaanse versie tegen.

Tweedehands games zijn er dus wel en in overvloed. Voor een schappelijke prijs neemt de winkel je games van je over en kan je op zoek naar nieuw materiaal. Voor diverse nieuwere en oudere consoles ligt er genoeg tweedehands spul voor de mensen die hun collectie compleet willen maken. PlayStation-, NES- en Super NES-games zijn er in overvloed. Helaas zijn er geen consoles of games van SEGA te vinden. Vooral voor de Dreamcast-verzamelaars – en dat zijn er nogal wat – is dat een gemis.

Verder zijn altijd de nieuwste games te vinden, maar dat mag natuurlijk voor zich spreken bij elke zelfrespecterende gameshop. Grappig is dat we bij elke winkel merken dat mensen om de Wii vragen, maar dat ze nooit in voorraad zijn. Dit is zoals je begrijpt niet te wijten aan de winkels zelf. De console is gewoon enorm populair.

Prijs

De prijzen van de games zijn weinig opzienbarend. Je betaalt gewoon wat je zou verwachten voor een game – oud of nieuw. Aan de ene kant is het jammer dat er niet met prijzen wordt gestunt, maar dat is nou eenmaal wat moeilijker voor gameshops om te doen en aan de andere kant ben je wel verzekerd dat je nooit belachelijk hoge prijzen tegenkomt.

Aanbod naast games

We komen het in elke gameshop tegen: merchandise. Action figures, game guides en ander prul waar de gamer graag zijn collectie mee verrijkt. Het is nooit een belangrijk punt voor de verkoper om deze spullen aan te bieden – immers, zo vaak worden ze niet verkocht. Maar het is een extra service voor de klanten die er wel intere e in tonen en verheft de winkel boven de grote ketens. Ook Replay heeft merchandise te koop. Leuk is dat je bij elke winkel weer iets unieks tegen komt – zo ook bij de Replay. Wat dacht je van een (scherp geprijsde) Mario Kart racebaan waar je met miniatuurkarts over kan racen? Helemaal indrukwekkend is dat de winkel verschillende gamefiguren in 3D in een glazen blok afdrukt, die je vervolgens met een lichtgevende standaard kan kopen. Totaal uniek dus en echt een object om trots op te zijn in je verzameling.

Service

Belangrijk speerpunt voor Replay is dat er de tijd wordt genomen om een praatje met je te maken als je daar behoefte aan hebt. Wil je wat meer weten over een bepaalde game of wil je gewoon je mening kwijt over een nieuw product, dan zullen de mensen achter de toonbank daar met alle plezier over meepraten.

Zoals in de meeste gamewinkels heeft Replay ook een systeem voor vaste klanten – bij elke 22,50 die je opmaakt in de winkel, krijg je een stempel. Twaalt stempels is dan weer 22,50 euro korting waard die je in de winkel op kunt maken. Bij twintig stempels krijg je zelfs 45 euro korting. Doorsparen is dus uiteindelijk voordeliger. Dat zien we altijd graag – niemand is natuurlijk vies van gratis games!

Wat we ook steeds vaker zien is dat gameshops je gamediscs schoon en krasvrij maken. Ook Replay doet hier aan mee. Kom je een game inruilen dan zullen ze de disc in kwestie door deze machine halen, maar heb je toevallig een game met kra en die je ergens anders hebt gekocht, kan men ook deze weer maken voor 5 euro.

Conclusie

Replay is vooral een solide gameshop waar je met een gerust hart een vaste klant kan worden. Men blinkt vooral uit in de hoeveelheid tweedehands games. Wij hadden graag wat import gezien en ook het gebrek aan SEGA games is jammer, maar buiten dat staat Replay aan het voorfront van de gameshops in Nederland.

- Import ontbreekt;

- Ook SEGA producten zijn nergens te vinden;

+ Een paar vrij unieke producten die gerelateerd zijn aan videogames;

+ Uitmuntende service dankzij het klantensysteem en het schoonmaken van discs

De hoofdverstiging van Replay is hier te vinden:

Hoogstraat 151A  5615 PC Eindhoven

Je kan de website hier bezoeken: www.replay.nlKen jij nog een gamewinkel bij jou in de buurt? Of ben je zelf een eigenaar en/of medewerker in een dergelijke winkel en wil je dat Gamer.nl je winkel komt keuren? Stuur dan een mailtje naar redactie@gamer.nl met als onderwerp Store Check en wie weet gaan wij er een kijkje nemen!
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou