Store Check - ForeGames Tilburg | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Lay-out / lokatie winkel

ForeGames ligt midden in het centrum van Tilburg en lekker dicht in de buurt van Centraal Station. Steek de grote straat over als je uit het station loopt, en ga links. Blijf vervolgens een tijdje langs de grote weg lopen, tot aan je rechterkant een groot wit rookcafé staat. Neem hier de straat naar rechts. Ook hier loop je een tijdje rechtdoor, tot je aan je linkerkant ForeGames ziet. Makkelijk! De lay-out van de winkel zelf oogt leuk, maar is wat aan de kleine kant. Er wordt goed gebruik gemaakt van de ruimte die er wel is. Elke huidige console (en de consoles van de vorige generatie) heeft een eigen sectie. Aan de muur hangen diverse consoles die inmiddels niet meer werken. Erg leuk is het 'gangetje' tu en schappen door waar diverse oudere spellen staan uitgestald. Het is er alleen zo krap dat twee mensen die langs elkaar willen lopen al bijna klem komen te zitten. Erg functioneel is dat gedeelte van de winkel dus niet.

Aanbod games

Het aantal oude consoles en retro-games is bewonderenswaardig. Van de Saturn tot de NeoGeo, ze staan er allemaal. Er liggen een hoop Nintendo 64, NES en GameBoy games, al zijn die vaker zonder in plaats van met hoes. Naast een grote collectie Amerikaanse Nintendo DS-games die gewoon in de schappen staan, zijn er ook veel Japanse Dreamcast games. Die staan echter niet meer in de winkel zelf, maar achter. De bedoeling is dat je ze bestelt van de webwinkel, al willen ze de stapel importgames best even op de toonbank zetten voor je kijkplezier. Van de huidige generatie zijn zo'n beetje alle grote games er en ook vorige generatie wordt nog goed vertegenwoordigd. Je kan ook je tweedehands spellen bij ze ruilen voor een bedrag die je weer uit moet geven in de winkel. Ze nemen veel oude games nog aan en dit maakt het aanbod tweedehands games in ForeGames groot voor de zuinige consument.

Prijs

De prijs van games bij Foregames is een sterk punt van de winkel. De gebruikelijke grote, nieuwe titels zijn zo'n beetje hetzelfde geprijsd als in alle winkels, maar vooral bij de oudere games merk je het verschil. De meeste GameBoy games kosten je maar een paar euro en Dreamcast games hoogstens een paar tientjes, op de nog gesealde importversies na. Een nog verpakte Ikaruga bijvoorbeeld kost je al snel rond de 100 euro. Dergelijke verzamelitems mogen nu eenmaal wat kosten. Leuk is dat ForeGames een puntensysteem heeft bedacht. Koop je wat in de winkel, dan krijg je punten (hoe duurder de aankoop, hoe meer punten). Met de punten kan je uiteindelijk korting op games krijgen, al willen ze dat veranderen voor graties goodies. Dat vinden we jammer, het is beter als de consument zelf mag kiezen wat men goedkoper krijgt.

Aanbod naast games

Net zoals de meeste gespecialiseerde gamewinkels zijn er allerlei leuke game-gerelateerde items te vinden in Foregames, al had het aanbod uitgebreider gemogen. Hier is waarschijnlijk geen plek mee voor, de winkel zit al vol zoals het nu is. Diverse Mario-poppetjes en -knuffels, action figures en de gebruikelijke game guides die netjes in rekken zitten vinden hun plek in de winkel. Stapels game-magazines liggen er ook voor een zachte prijs. De meeste producten zijn in andere gamewinkels wel te koop, maar de presentatie in ForeGames is top en maakt het extra verleidelijk om iets aan te schaffen. Zo is er een ronddraaiende glazen kast waar een hoop beeldjes staan uitgestald. Het werkt haast hypnotiserend om deze kast te bekijken en iets leuks uit te zoeken. Over glas gesproken, veel game-gerelateerde producten en import-games staan achter glas en hoewel de reden te begrijpen is (het kan zo niet kapot, er kan niets gestolen worden), is het wel onhandig om telkens de verkoper te vragen of hij iets uit de kast kan pakken.

Service

Daarmee komen we bij de service. De verkoper pakt namelijk wel zonder te mokken alles met plezier voor je uit de kast en grote kans dat hij intu en een praatje met je maakt over je toekomstige aankoop. Er staan meestal wel twee mensen achter de ka a die kunnen afrekenen of producten uit glazen kasten voor je kunnen pakken. De winkel hamert er ook op dat ze je willen helpen bij consoles die stuk gaan. Verder is de webwinkel natuurlijk ook een stukje service. Om de zoveel tijd plaatst men een informele tekst op de voorpagina die de gamer zelf toespreekt over wat er gaande is op gamegebied en nieuwe games die binnen zijn gekomen.

Conclusie

Handig is vooral om een gamewinkel voortaan in een paar plus- en minpunten samen te vatten. Bij deze dus. Vergeet het filmpje niet te kijken om je beeld over Foregames compleet te maken.

- Gedeeltelijk weinig ruimte in de winkel;

- Veel producten staan achter glas, wat lastig kan zijn als je een gamehoes van alle kanten wil bekijken;

+ Retro-games zijn sterk geprijst;

+ Ook het aanbod van retro-games zelf is benoemenswaardig;

+ Website met persoonlijke noot en import-games

De hoofdverstiging van ForeGames is hier te vinden:

 Willem II Straat 80 - 5038 BJ Tilburg

Je kan de website hier bezoeken: www.foregames.nlKen jij nog een gamewinkel bij jou in de buurt? Of ben je zelf een eigenaar en/of medewerker in een dergelijke winkel en wil je dat Gamer.nl je winkel komt keuren? Stuur dan een mailtje naar redactie@gamer.nl met als onderwerp Store Check en wie weet gaan wij er een kijkje nemen!
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou