Steam-gebruikers geen trek in Windows Vista | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Ongeveer een week geleden (op 30 mei om precies te zijn) begon Valve met het verzamelen van gegevens van 380.000 Steam-gebruikers, Valve's online downloadsysteem, met als doel om een beter overzicht te krijgen in het computergebruik van pc-bezitters. Inmiddels heeft Valve een resultatenpagina online geplaatst die voor iedereen toegankelijk is en constant geüpdate wordt. En daar staan best wat intere ante feitjes tu en.

Het eerste wat opvalt is dat er een hoog aantal Steam-gebruikers is dat wat achterloopt op het gebied van hardware. Zo heeft bijvoorbeeld 72% minder dan 1GB aan RAM in zijn computer. Qua proce ors gaan Intel en AMD bijna gelijk op, wat niet kan worden gezegd van de videokaarten. 55% van de onderzochte gebruikers gebruikt kaarten van NVIDIA; 32% heeft een videokaart van ATI, hoewel Valve verwacht dat dit aantal nog op zal lopen vanwege de deal die eerder met het bedrijf werd gesloten.

Waarschijnlijk is het meest intere ant om te zien dat de Steam-gebruikers helemaal geen boodschap hebben aan het relatief nieuwe Windows Vista. Een overweldigende 93% blijft bij het oude vertrouwde Windows XP. Van de 5% op Vista overgestapte gamers heeft slechts 1,24% de behoeften aan DirectX10 mogelijkheden waargemaakt.

Let wel, het blijft natuurlijk een momentopname. De gegevens zullen ongetwijfeld nog veranderen, maar vooralsnog ziet het er niet naar uit dat gamers echt aan het warmlopen zijn voor Microsoft's laatste besturing ysteem.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou