Square Enix doneert half miljoen dollar voor Oekraïense vluchtelingen
Nieuws

Square Enix doneert half miljoen dollar voor Oekraïense vluchtelingen

Square Enix heeft 500.000 dollar gedoneerd om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Dat heeft het bedrijf via social media laten weten. Het geld gaat naar The Office of the United Nations High Commissioner for Refugees, waarmee vluchtelingen uit Oekraïne worden geholpen.

Square Enix heeft ook een fundraiser opgezet voor werknemers van het bedrijf. Het overgemaakte geld gaat naar drie organisaties: het Rode Kruis, UNICEF en Artsen Zonder Grenzen. 

"We hopen dat vrede wordt hersteld en dat mensen die lijden onder de crisis hun vredevolle leven zo snel mogelijk terugkrijgen."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Bloodstained 2-ontwerper gediagnosticeerd met kanker
Nieuws

Bloodstained 2-ontwerper gediagnosticeerd met kanker

Hij legt zijn werk dan ook naast zich neer

Shutaro Ida, de hoofdontwerper van Bloodstained: Ritual of the Night en het aankomende vervolg, laat weten gediagnosticeerd te zijn met kanker en zijn werk naast zich neer te leggen.

In een (Japanstalig) bericht op X meldt hij het volgende: "Ik, Shutaro, ook bekend als Curry Boy en Curry Sage, ben gediagnosticeerd met kanker en ben aan mijn strijd met de ziekte begonnen. Ik was al begonnen met gesprekken over het vervolg op Bloodstained en heb diverse ideeën voor de game. Vanaf nu geef ik mijn werk door aan anderen." Hij heeft verder geen details gegeven over de diagnose.

Bloodstained-producent Koji Igarashi voegde daar op X het volgende aan toe: "Bloodstained en de Castlevania-games op de DS zijn primair geproduceerd door Shutaro. Het kan echt zijn werk worden genoemd. Het is dan ook een grote klap dat hij dit project verlaat, maar we doen ons best dit op te vangen. We hopen dat hij snel beter wordt zodat we weer samen kunnen werken."

Een vervolg op Bloodstained: Ritual of the Night werd in 2021 al aankondigd, al zijn er nog geen details over bekend. Sinds de release van Ritual of the Night zijn er wel diverse updates voor die game uitgekomen. Bloodstained kan als spirituele opvolger op de Castlevania-reeks worden gezien, mede dankzij het feit dat zowel Ida als Igarashi een uitgebreid verleden met die franchise hebben.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Scifigame The Alters komt pas in eerste kwartaal van 2025 uit
Nieuws

Scifigame The Alters komt pas in eerste kwartaal van 2025 uit

Spel verschijnt op Xbox-consoles, pc, Game Pass en PS5

11 Bit Studios heeft de scifi-survivalgame The Alters uitgesteld: in plaats van dit jaar verschijnt het spel ergens in het eerste kwartaal van 2025.

11 Bit Studios-directeur Przemyslaw Marszal laat weten dat de extra tijd nodig is om er zeker van te zijn dat het spel geen tekortkomingen kent op release.

The Alters is een scifi-game waarin hoofdpersoon Jan Dolski als enige een crash op een buitenaardse planeet overleeft. In zijn eentje lukt het hem niet om de basis draaiende te houden, maar hij vindt een grondstof waarmee hij zichzelf kan klonen. De klonen zijn niet helemaal hetzelfde als hij: ze hebben ergens in zijn leven een andere keuze gemaakt, waardoor hun levensverhaal zich afsplitste van de 'echte' Jan.

The Alters komt naar Xbox Series X en S, Xbox One, pc (Steam, Epic Games Store, GOG, Microsoft Store), Xbox Game Pass en PlayStation 5. Hieronder is een eerder verschenen trailer te zien.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Populaire Switch-emulator Ryujinx offline op aanvraag van Nintendo
Nieuws

Populaire Switch-emulator Ryujinx offline op aanvraag van Nintendo

Ook YouTubers die beelden van geëmuleerde games plaatsen moeten oppassen

De populaire Switch-emulator Ryujinx is offline gehaald nadat Nintendo de maker van de emulator eerder deze week heeft benaderd.

Hoewel een officiële reden voor het offline halen van de emulator niet is gegeven, claimt een van de mensen die aan de emulator werkte dat hoofdontwikkelaar gdkchan afgelopen maandag een overeenkomst van Nintendo ontving.

Door die overeenkomst te tekenen, moest al het werk aan de emulator stop worden gezet en de volledige controle over de emulator worden weggegeven. Hoewel de rest van het team vooralsnog niet is verwittigd over wat er met de overeenkomst is gedaan, spreekt het feit dat de emulator nu niet meer te downloaden valt boekdelen.

De emulator kan dan ook niet meer via de officiële website worden gedownload. Ook de GitHub-pagina van Ryujinx is offline gehaald. Met Ryujinx konden mensen Switch-games op pc en pc-handhelds spelen. Er werd ondertussen ook aan een versie voor iOS en Android gewerkt.

Nintendo maakt dit jaar sowieso werk van het elimineren van emulators van diverse consoles van het bedrijf. Zo werden Citra en Yuzu afgelopen maart al offline gehaald nadat de maker schikte in een rechtszaak met Nintendo. Dit ging als een schokgolf door de emulator-scene, waarna diverse andere emulators offline werden gehaald.

Overigens blijft het niet bij Nintendo's strijd tegen emulators: het bedrijf gaat volgens diverse YouTubers ook achter mensen die beelden delen van geëmuleerde Nintendo-games aan. Populaire YouTuber Retro Game Corps, die retroconsoles waarmee games geëmuleerd kunnen worden recenseert, geeft aan dat Nintendo hem diverse 'copyright strikes' heeft gestuurd in verband met zijn video's.

View post on X
View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!