Sony reageert op woede Church of England | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Een klacht van de Church of England is binnen korte tijd uitgegroeid tot wereldnieuws. De grootste media op deze aarde, waaronder CNN op televisie, hebben al bericht over de woede die de Church of England heeft geuit tegenover Sony vanwege de PlayStation 3-game Resistance: Fall of Man. In deze game speelt zich namelijk een level af in de Manchester Cathedral, en dat schoot de medewerkers van de kathedraal in het verkeerde keelgat. Het is volgens medewerkers 'mi elijk' en 'blasfemisch' om in een virtuele omgeving die een kerk nabootst je geweren flink te laten ratelen. De Church of England wil nu dat Resistance uit de schappen wordt gehaald, dat Sony zijn excuses maakt en dat er een flink geldbedrag wordt overgemaakt aan de Church of England. Sony heeft na alle ophef nu een verklaring afgegeven die enigszins meegaand klinkt:

"Sony Computer Entertainment Europe is zich bewust van de zorgen die geuit zijn door de bi chop van Manchester en de autoriteiten van de kathedraal over het gebruik van de Manchester Cathedral in de game Resistance: Fall of Man, en we nemen hun zorgen uiteraard zeer serieus.

Resistance: Fall of Man is een fantasierijke science fiction game en is niet gebaseerd op de realiteit. De game is gesitueerd in een alternatieve en mythische versie van Europa in de jaren vijftig, waarbij de vijanden vreemd ogende alien binnendringers zijn die de mensheid willen vernietigen.

Hoewel we ervan overtuigd zijn dat we alle benodigde permi ie gezocht en gekregen hebben die nodig is geweest voor het maken van de game, zullen we de autoriteiten van de kathedraal contacteren om hun zorgen beter en gedetailleerder te begrijpen."

Waarschijnlijk komen we in de toekomst meer te weten over de afloop van deze rel. En wie weet ontstaat er wel een Da Vinci Code-effect waarbij de meer dan één miljoen Resistance-bezitters nu per se de Manchester Cathedral willen bezoeken... of schaffen de Manchesterse gelovigen ma aal Resistance aan om stiekem te kijken hoe hun kathedraal in de game is verwezenlijkt.

Het moment vlak voordat je tientallen crawlers moet neermaaien en volgens de autoriteiten van de kathedraal dit heiligdom ontheiligt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou