Slechts 30% weet dat console films af kan spelen | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Op de achtergrond van de console-oorlog woedt er stilletjes een andere oorlog die volgens velen bepalend is voor het succes van de nieuwste generatie spelcomputers: de strijd tu en de disc-formats Blu-Ray en HD-DVD. Er wordt wel gesteld dat de winnaar van dit format ook de winnaar van de console-oorlog wordt. Maar de vraag is: kan het consumenten eigenlijk wel schelen welk format voor films prevaleert?

Afgaande op een onderzoek onder 2000 Amerikaanse huishoudens met breedband internet zijn de klanten verdomd onbewust over het afspelen van films op consoles. Van deze 2000 mensen had de helft minstens één console en 15% twee of meer consoles. Van de console-eigenaren had 80% een spelcomputer die DVD's af kan spelen, maar slechts 30% (!) ervan wist dat zelf en slechts 13% gebruikt zijn console om films te kijken. De precieze cijfertjes staan allemaal hier.

Dit onderzoek werpt daarom een intere ant licht op de strijd tu en Blu-Ray en HD-DVD. Want de boodschap lijkt: we kijken toch geen films op onze consoles.

Irrelevant


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou